Драматични вежди

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Плътните и ясно очертани вежди продължават да са модерни вече трети сезон. В началото ги лансираха водещите на модния подиум гримьори, след което ги забелязахме и сред звездите на малкия екран

Екстравагантните идеи от дефилетата, разбира се, не са най-удачният ва­риант за улиците, но те маркираха тенденцията веждите да са силен ак­цент в макиажа. Модата на плътните вежди у нас се наложи и благодарение на актрисите от турските сериали като Фахрие Евджен или колежката й Берен Саат. И това съвсем не е случайно! По-дебелите извивки придават на погледа повече изразителност и драматизъм. За да ги постигнете и вие, съветът ни е да очертаете леко горната арка с мо­лив, а самите вежди да направите по-светли. Оттенъкът им трябва да съ­ответства на цвета на косата или да е с един полутон го светъл. Преди да се впишете в новата стилистика на грима обаче, направете си пробен макиаж или се консултирайте с професи­онален гримьор. За да успеете у дома, се нуждаете от лека ръка, няколко козметичш юродукта и нашия гид.

1. Подходящата линия

За да определите линията, която оти­ва на лицето ви, трябва да откриете началната й точка, като поставите молив вертикално на ноздрите на носа си. От мястото, където мо­ливът докосва челото ви, започват идеалните вежди. За да определите пика на арката като Вид ударение, мо­ливът трябва да свързва центъра на долната устна с ириса на окото. За да разберете къде трябва да е фина­лът на веждата, свържете с молива средата на долната устна с външния ъгъл на окото. Маркирайте с молив за вежди тези три изключително важни точки и се придържайте към тях при епилация, попълване с молив или грим.

2. Подстрижете с ножичка

Преди да пристъпите към оформяне­то на Веждите, първо ги срешете и подредете в желаната посока. Така ще забележите, ако има непокорни косъм­чета. При наличието на такива, които излизат от желаната от вас линия, внимателно ги подстрижете с малка ножичка със заоблени върхове.

3. Епилация

Тази стъпка, ако не сте много сръчни, ви препоръчваме да прескочите или да направите в козметичен салон. Но дамите със сигурна ръка могат да се опитат да я изпълнят. След като сте си очертали желаната линия, е време да я осъществите, като всички косъм­чета извън нея може да премахнете с топла кола маска, която трябва да е предназначена за лице. Маската на Veet е в специална туба и с шпатула за из­ключително прецизно нанасяне. Не из­ползвайте кола маска за други участъци от тялото, тъй като има опасност от кожни раздразнения. С топлата кола маска косъмчетата излизат по- лесно. За да не премахнете прекалено много от тях, оглеждайте отблизо и „отдалече с огледалото и редувайте веждите. Обикновено дамите, които използват дясната ръка, наблягат по­вече на дясната вежда и тя е по-тъничка на финала.

4. Довършете с пинцета

Почистете внимателно веждите, сре­шете отново и отбележете излишни­те ресници. Инвестирайте в качест­вена пинцета, която трябва да е леко ; скосена, за да хваща и съвсем тъничките косъмчета. Целта е да ги отскубва от корена, а не да ги отсича. Отново сравнете двете вежди и не се притес­нявайте, ако не са 100% еднакви. Чарът ‘ е в леката асиметричност!

5. Доукрасете с грим

Веждите, които искаме да постигнем, са структурирани, плътни и добре очертани. Но ако нямате достатъч­но материал, използвайте сенки или специален по-сух молив. Придайте им плътност, като се опитате да наме­рите цвят, подобен на естествения ви. Завършете със спирала за вежди, която ще ги „дисциплинира“ и ще фик­сира сенките. Ако ги сгрешите нагоре, със сигурност ще отворите окото.

Пред огледалото

  • Винаги епилирайте на добре почис­тена от грим кожа и за предпочитане след гореща баня. Това е перфектният момент, тъй като порите са се отво­рили и процедурата няма да е толкова болезнена.
  • Придържайте кожата с палец и пока­залец и косъмът ще излезе по-лесно.
  • Изскубвайте косъмчетата в посока на растежа им и така коренът им ще излезе по-лесно.
  • Нанесете малко коректор или капчица фон дьо тен, за да прикриете зачервени­те участъци след епилацията.

10 грешки в макиажа

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар