Най-честите летни рискове за здравето ти

Ти лайф за Лекува

Последното нещо, което искаш да ти развали купона през почивката, са проблеми във V-зоната. Избегни най-честите капани, които са в състояние да изложат на опасност интимните ти части.

МОКРИЯТ БАНСКИ

Влагата, която остава в зоната на бикините, след като си била във водата, благоприятства по­явата на микроби, които предразполагат към гъбична инфек­ция или бактериална вагиноза. Ако наблизо няма къде да се пре­облечеш в сухи дрехи, пробвай

този дискретен трик: завържи хавлия около кръста си и се изба­ви от мокрия бански, после сло­жи къси панталонки или хавлия­та като саронг, докато се при­береш. Ако и това е невъзможно, с широко разтворени крачка, така че слънцето да изсуши максимално бързо зоната на би­кините ти.

Следи в близките дни за при­знаци на инфекция, в случай че си стояла с мокър бански. Силен сърбеж или гъсто течение от влагалището са сигнал за гъбич­на инфекция, а миризма на риба в комбинация с течение са при­знак за бактериална вагиноза, което изисква лечение по лекарско предписание.

 

ПРОПУСНАЛА СИ ХАПЧЕТО СИ

Случват се такива работи, не­зависимо колко съвестна си. За да избегнеш този неприятен момент, златното правило е да приемаш противозачатъчното сутрин, преди да си започнала с купонджийската програма за деня. Ако все пак пропуснеш, можеш да го изпиеш над много 24 часа по-късно, така че пак да бъде ефикасно. Прочети какво пише в листовката на хапчетата в случай че е минало повече денонощие, за да влезеш отново в ритъм, без да рискуваш излишно.

 

ОТПУСКАРСКИ СЕКС

Отпускащото място u изоби­лието отхвободно време пред­разполагат към големи порции креватни удоволствия. Лошо няма, стига това сладко зани­мание да не ти докара инфекция на пикочния канал. Колкото по­вече секс правиш, толкова по- вероятно е пенисът на мъжа да вкара в зоната на слабините ти причиняващи инфекции бакте­рии, откъдето те спокойно мо­гат да преминат към уретрата и в крайна сметка да се сдобиеш с пикочна инфекция.

Избегни неприятната болка, като предпазиш пикочната си система. Пий големи количе­ства вода, за да пишкаш по-чес­то (особено след секс) и така да изхвърляш навън евентуалните бактерии. Взимай капсули с боровинка – този плод съдържа вещество, което прави стените на пикочния мехур по-малко по­датливи към микробите.

 

СЕКС ВЪВ ВОДАТА

Когато правиш секс във водата, естественото ти овлажняване се отмива и това повишава ри­ска да получиш мънички разкъс­вания по вагината, когато га­джето ти прониква в теб. Ва­гиналните ранички те правят податлива на инфекции, защо­то микробите лесно могат да проникнат в тялото ти, Ако К използвате презерватив, имай предвид, че хлорът в басейните плюс липсата на овлажняване ка­то нищо ще доведат до скъсване на латекса, което веднага увели­чава риска от забременяване и полово предавани инфекции.

Решението: носи си лубрикант на силиконова основа и го нане­си, преди да влезеш във вода­та. Силиконовият овлажнител се отмива много по-бавно и ще предотврати търкането по вре­ме на секса, което може да доведе до скъсване на презерватива.

 

СЕКС НА ПЛАЖА

Кой не си мечтае да прави секс на някой топъл усамотен плаж? Ъъъ, никой, който е опитвал. Пе­съчинките могат да причинят миниатюрни порязвания както по кожата, така и вътре във ва­гината ти. Плюс това в пясъка гъмжи от фекални бактерии, ко­ито ще ти докарат кожни или вътрешни инфекции. Ако все пак настояваш 3а секс на плажа, по­стели голяма и по-дебела хавлия като бариера 3а тялото ти и гледайте пясъкът да е далеч от твоите (и неговите) ръце, как­то и от интимните ти части.

 

В ДЖАКУЗИТО

В тази фабрика за микроби ка­то нищо можеш да пипнеш гъ­бички по краката или фоликулит (възпаление в корените на косата), които предизвик­ват червени подутини в засег­натите зони. Със същия успех би могла да си лепнеш и уринарни и полови инфекции, както и бактериална вагиноза.

Все още ли държиш да се сдоби­еш с нещо подобно? Ако отгово­рът ти е да, поне избягвай джакузита, в които постоянно влизат и излизат много хора, вземи си душ, след като свършиш, и носи нещо, което покрива добре слабините ти, например бански боксерки, за да намалиш поне до­някъде директния контакт с V-зоната ти на всякакви застра­шаващи елементи – споделят сп. „Cosmopolitan”.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар