Полезни и безполезни талисмани – как да ги разпознаем?

Тези предмети са призвани с магическата си способност да пазят своя собственик от нещастия и бедствия


Носейки амулет, човек получава възможността да „запуши” своите енергийни „пробойни”, които са опасни за здравето и живота му. Но понякога дори най-обикновен предмет, без да е талисман или амулет, може да прави чудеса.

БЕЗПОЛЕЗНИ И ПОЛЕЗНИ

Вещите са създадени, за да направят живота ни по-комфортен и удобен. Трудно е да устоиш пред красивите неща. Човек ги избира, без да се съмнява, че изборът е единствено негово дело. Но съществува и противоположното мнение: не ние избираме вещите, а те – нас. Например, купувайки автомобил, се радваме на възможността лесно и бързо да се придвижваме. А ако колата е скъпа, още по-добре – пътуването ще е и комфортно.

Професорът от Университета в Минесота психологът Дан Крейнуорд смята, че купувайки си кола, човек се сдобива с часовник, който започва с бясна скорост да отброява дните на неговия живот. И като доказателство за своята хипотеза привежда примери на най-мистериозните смъртни случаи през XX век.

През 1955 г. на върха на творческата си кариера загива при катастрофа холивудската звезда Джеймс Дийн. Остава загадка причината за фаталния сблъсък, тъй като между неговото порше и кадилака, който се врязва в автомобила му, има повече от 40 м разстояние. Експертизата показва, че Дийн е бил абсолютно трезв и вменяем.

Автомобилът на звездата е купен от американска милионерка, голяма негова почитателка. След реставрацията на поршето тя решава да посети мястото, където загива Дийн. На същото място жената катастрофира и загива, при това по същия начин – като си счупва врата. Но най-удивителен е полицейският отчет: в заключението на експертите е казано, че под капака на автомобила са открити споени кабели, които напомнят мозъчни гънки. Шокира и заявлението на съдебния лекар, разследващ и двата случая: според експерта виновник за трагедията е… автомобилът, който според него е действал като разумно същество и преднамерено е убил своите собственици. И досега това заключение не е опровергано.

За щастие обаче, не всички автомобили имат такъв жесток нрав. Много автолюбители са уверени, че техните „железни коне” всичко разбират – като домашни любимци. При това историята познава и случаи, когато колите в прекия смисъл на думата бягат от своите стопани…

Според психолозите най-доброто лекарство срещу стрес е шопингът. Но понякога покупката на вещ, която ви се е харесала, може напълно да преобърне живота ви. Неочаквано тя се превръща в талисман или амулет!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар