Пазете се от фалшиви гадатели!

Доверчивостта е качество, присъщо на хората, които несъзнателно са готови да бъдат измамени

Тя говори за инфантилност на съзнанието – човек очаква чудо, вълшебство от някого. Най-простият пример е влагането на собствени средства в съмнителни афери от типа на финансовите пирамиди. Вярата в нечии благи намерения, жаждата за безплатно чудо са практически неизтребими…

Разбира се, недоверието също не е изход. То води към отчуждение, отчаяние, злост. Щом не можеш да вярваш на никого, значи светът е враждебен. Конспиративните теории също раждат именно от недоверие. По същата причина всички представители на една професия могат да бъдат наречени мошеници – например екстрасенси,астролози, психолози, лекари и т.н.

Доверието е най-нужното качество, позволяващо конструктивно да контактуваме с околния свят. Именно то е истинското вълшебство: човек поема отговорност за думите и постъпките си и хората му отговарят адекватно, доверявайки му се. Върху доверието се гради добрата репутация, а без нея специалистът бързо губи авторитета в професията си.

В света няма области, където да работят само честни хора или само измамници. Ще разгледаме основните методи на мошениците и шарлатаните в сферата на гадателните практики, които те използват, за да измъкват пари от хората. Нещо повече, те силно вредят на клиентите си психологически, като им дават неверни „диагнози” и прогнози. Ако посещавайки гадателка (таролог), сте забелязали поне един от признаците на измама,трябва най-малкото да станете по-предпазливи.

НАТРАПВАНЕ НА УСЛУГИТЕ СИ

„Нека да ти гледам!”, предлага мургава дама, обещавайки да ви разкаже всичко за вас самите. Обикновено следва „ще ти позлатя ръката” и баламосване на всички нива, след което парите ви мистериозно се оказва в ръцете на мошеничката.

Натрапването на гадателните услуги е недопустимо. Нито един нормален майстор няма да досажда с предложения от типа „Сега ще ти предскажа съдбата”, „Ще реша всичките ти проблеми”, „Само гадание (магически ритуал) може да те спаси”. Всяка реклама на гадателни услуги трябва да е честна и достоверна. Тарологът разказва за себе си и за услугите сиь а клиентът сам решава.

ОТГОВОРИ НА НЕЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ

Мошеникът започва да говори за неща, за които човекът дори не иска да знае и не е попитал. В процеса на работа гадателят „забравя” за въпросите на клиента и насочва беседата към удобни за себе си теми, излиза извън рамките на вашето питане и започва да приказва врели-некипели, по-добре прекратете контакта с него и си тръгнете.

ЗАПЛАШВАНЕ

Това е измама и манипулация с чувството за страх. Ако гадателят започва да ви разказва за ужасното бъдеще и големите проблеми в личния ви живот, кариерата и здравето, които ви очакват, а вие не сте му задавали подобни въпроси и не се интересувате, по-скоро се спасявайте от мошеника!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар