Странни обреди пазят новородените от зли сили

Специалните обреди, които имат за цел детето да израсне здраво и силно, понякога са, меко казано, своеобразни

razhdane-na-dete

Например в индийския щат Махарашта мюсюлманите хвърлят новородените деца от стените на един от храмовете от височина… 15 метра! Разбира се, долу ги улавят в разтворен плат. Смята се, че след тази процедура децата ще пораснат смели, здрави и ще ги съпътства успех в живота.

За да не успеят зли духове да обсебят душата на бебето, родителите всячески се опитват да ги объркат и измамят. Например показват на отвъдните сили, че детето не е тяхно и че просто са го намерили или „купили”. За целта разиграват малък спектакъл, в който акушерката тайно изнася детето от дома, а след това го подава на родителите през прозореца и им предлага да го купят. Понякога на духовете „показват”, че детето е намерено във водата или дори на боклука. С тази цел слагали бебето в кофа и акушерката отивала „за вода”. Когато стигне до кладенеца (реката, езерото), тя докосвала с дъното на кофата водата, след което се връщала назад и предлагала на родителите своята „находка” срещу определено заплащане.

За да заблудят злите сили, на децата се давали имена, които не съответстват на пола им: на момченцата – женски, и обратното. Или ги наричали с названията на птици, животни и неодушевени предмети. Нерядко детето имало две имена: едното било известно на всички, второто – само на близките. Този обичай битува и до днес.

Що се отнася до празнуването на рождения ден, при различните народи се отбелязва различно. И ако жителите на Европа отбелязват тази дата всяка година, много мюсюлмани от Африка и Азия имат възможност да празнуват този ден само два пъти в живота: при раждането и във възрастта на пророка -т.е. на 62 години…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар