Невероятна красота! Непременно разгледайте тези снимки на Острова на цветята!

Наричат Майнау, разположен в Боденското езеро, Остров на цветята. И това съвсем не е пресилено – там наистина е едно малко цветно царство, посещавано от милиони почитатели на красотата на природата.

Mainau-1

mainau-2

Mainau-3

Няма как човек да не обърне внимание на факта, че насред Боденското езеро, разположено между Германия, Швейцария и Австрия, се подвизава частен остров, притежание на шведската кралска фамилия Бернадот. И наистина там има кралска пищност, но не толкова в прекрасния бароков дворец и дворцовата църква, колкото в невероятната флора. Който стъпи на това място, не може да не се почувства като в приказна градина.

Mainau-4

Mainau-5

mainau-6

А какво е превърнало острова в толкова вълшебно място? Трябвало да мине много време, докато се стигне до днешната цветна фантазия. Около 400 г. пр. н. е. там живели келти, по време на Римската империя островът бил използван за военна база. За кратко бил собственост на франкски крале, а през VIII в. бил дарен на абатство Райхенау. После станало част от Немския тевтонски орден, през XVI в. на него стъпили австрийски войски, а в средата на следващия век бил обсаден от шведската флотилия за 2 години. Последвала неколкократна смяна на собствеността върху острова, като в епохата на барока, през XVIII в., там бил построен нов дворцов комплекс и била преустроена църквата.

Майнау

Майнау

mainau-8

mainau-9

Така добре устроен, островът бил купен през 1827 г. от княз Николай II Естерхази де Таланта – именно той създал първия парк на това място. И всички ценни засадени цветя и дървета от цял свят можели и да бъдат изоставени и унищожени поради прехвърлянето на острова през ръцете на няколко собственика след него.

Mainau-10

Но не станало така: през 1853 г. херцог Фридрих I закупил острова и го превърнал в своя лятна резиденция. Именно под негово управление паркът на острова бил преустроен, били посадени средиземноморски и тропически растения, прокарани алеи и оформени отделни градини – в общи линии, това, което сега може да се види на острова, е видяла и първата допусната публика по онова време. Но не и с такава пищност, каквато може да се види днес.

Приказният остров Гран Канария (СНИМКИ)

Знаете ли кои са островите със съкровища? Вижте ги!

Кушадасъ – „птичи остров”

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар