6 правила за щастие и здраве удължават живота

Спазвайте тези прости 6 правила, които ще ви дарят с крепко здраве и вечна младост

младост Избягвайте самотата

Любовта и сексуалните отношения са патентовано средство против преждевременно стареене. Хората, които редовно правят секс, изглеждат много по-млади. При това „хормонът на щастието“ – ендорфин, който се изработва в процеса на половия акт, не само предизвиква прилив на радост, но и съдейства за укрепването на имунитета.

Винаги бъдете себе си

Живеещият рационално, мислещият, самостоятелният човек, които винаги има собствена гледна точка, много по-рядко изпада в състояние на депресия, следователно е по-малко подложен на различни заболяавния.

Движете се постоянно

Само половин час на ден активни занимания с физкултура удължават живота с години. По време на движение се изработват хормоните на растежа, чийто недостиг в организма се усеща особено след тридесет годишна възраст.

Спете на отворен прозорец

Многобройни изследвания са доказали, че този, който спи при температура малко по-ниска от стайната, остава млад по-дълго. Причината е, че проявата на възрастовите признаци и обмяната на веществата зависят много от външната температура.

Глезете се от време на време

Въпреки всички забрани и препоръки на специалистите по здравословно хранене понякога си разрешавайте да си хапнете някое любимо лакомство. Малките радости способстват за голямото здраве.

Не се затваряйте в себе си

Не е нужно да трупате обидите. Хората, които се затварят в себе си, вместо да споделят с близките си, са повече подложени на опасни заболявания.

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар