Световната мания по логическите пъзел стаи завладя и Пловдив

На 6 континента, в стотици локации пръснати по света и над 4,0 милиона участника от всички възрасти са пробвали късмета и уменията си в т.нар. Real Life Escape Room Games.

PaperArtist_2014-10-30_17-15-28

Първата приключенска логическа пъзел стая вече е факт и в Пловдив. Тя се намира в уникалната по рода си „Къща на Загадките“, локализирана на възлово място на най-дългата пешеходна зона в Европа – Главната улица на град Пловдив.

DOMUS REBUS предлага на своите играчи несравнимо интерактивно преживяване на живо, където един екип от 2 до 5 участника, решават поредица от загадки, докато времето безмилостно ги притиска. Стаята под кодовото название “The Missing Elements” ще ви потопи в атмосферата на стария романтичен Париж, където през 1935 г. двама влюбени ще търсят пътя един към друг, за да намерят изхода и да бъдат завинаги заедно.

Целта на играта е да намерите и да решите всички загадки, които се появяват по пътя ви до финала, като за това разполагате с категорично определено време. Точно 60 минути и нито минута повече е всичко, което имате. Останалото е във вас и зависи от вас. Трябва да сте бързи, сръчни, съобразителни и най-важното да работите в екип.

PaperArtist_2014-10-30_16-31-58 - Copy

Уникалността на играта е, че вие всъщност сте физически вътре в историята. Когато четете книги, можете да си представите мястото и героите. Когато играете виртуални игри онлайн, може да се потопите в атмосферата, но не сте физически в историята. В „Къщата на Загадките“ всичко е 100%  истинско и главният герой сте вие! Вместо просто да местите мишката, вие ще бъдете мишката, вие ще докосвате, местите, мислите и намирате всички скрити предмети и улики, които ще ви помогнат да стигнете до края.

Ако сте човек, който обича гатанките, решаването на сложни пъзели и логически задачи или просто търсите предизвикателство, това е мястото за вас.

PaperArtist_2014-10-30_16-27-07Всичко започва през 2007 г. в Япония, за да се превърне днес в световна мания от развлекателния бизнес. Създателите на този тип стаи се състезават помежду си в търсене на все по-уникални места, като стари училища, разрушени болници, изоставени увеселителни паркове, стадиони, църкви и т.н. В Пловдив, DOMUS REBUS (от латински: Къщата на Загадките), оживява между стените на стара еднофамилна къща в центъра на града, където преди броени дни отвори мистериозните си 100-годишни железни врати, за да посрещне първите, които се осмелиха да прекрачат прага й.

 

 

А, ВИЕ?

ОСМЕЛЯВАТЕ ЛИ СЕ ДА ПРИЕМЕТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, КОЕТО САМО 30%  В СВЕТОВЕН МАЩАБ УСПЯВАТ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ?

DOMUS REBUS ВИ ПРЕДИЗВИКВА!

Вижте повече ТУК:

 

Ето как изглежда една подобна пъзел стая в Орландо, САЩ.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

3 коментара

 1. Жоро says:

  УНИКАЛНО Е!!!
  Преди няколко дни имах удоволствието да бъда там. Хора, не е нещо, което може да се опише, честно! Толкова релаксиран и едновременно с това зареден с енергия от адреналина не съм се чувствал дори след седмична морска почивка! Чак ми е трудно да го повярвам :)
  Хората там наистина са се постарали да пипнат всяко детайлче и е наистина впечатляваща и незабравима емоция. Горещо препоръчвам!

 2. Петя says:

  Звучи много интригуващо, непременно ще дойда! Ще събера и приятели – точно една кола от София.

 3. Катя says:

  поздравления,
  живея в София и вече съм играла в стаята на Декстофобия – доста неописуемо и забавно преживяване беше в тяхната стая, интересно ми е какво са напраили съгражданите :)
  Успех

Добавете коментар