Днес започва зодия Везни!

Ти лайф за Лекува

Вижте кои известни жени са от тази зодия…

..и не са спортистки, актриси или певици, тъй като в тези професии имат много представителки.

Маргарет Тачър

Маргарет Хилда Тачър или Баронеса Тачър от Кестевен (13 октомври 1925 – 8 април 2013) е първата жена – премиер на Великобритания. Била е лидер на Консервативната партия от 1975 до 1990 г. – до когато е и министър-председател. Носител е на титлата „Орден на жартиера”. Имайки забележителна политическа кариера, тя е наричана „желязната лейди” от Съветския съюз. Това определение тя получава, защото в своя реч ги критикува, че докато се стремят към световно господство, тяхното население мизерства в бедност. Ето някои нейни крилати фрази:

 „Ако искаш нещо да бъде казано, помоли мъж. Ако искаш да бъде направено, помоли жена.“

„Личните ожесточени атаки винаги ме развеселяват изключително – щом ме атакуват персонално, значи не им е останал нито един политически аргумент.“

„Аз притежавам чисто женската способност да се захвана с една работа и да я свърша докрая, дори всички наоколо да я оставят и да си тръгнат.“

„Дори моите критици да ме видят да ходя по водата на Темза, ще кажат, че е защото не умея да плувам.“

Тансу Пенбе Чилер (на турски Tansu Penbe Çiller) е родена на 9 октомври 1946 г. Тя е икономист и политик и е първата и единствена жена, която е заемала поста министър-председател на Турция до сега.

Надежда Петрович (на сръбски Надежда Петровић) е родена на 12 октомври 1873 г. в Чачак и е починала на 3 април 1915 г. Тя е много почитан сръбски живописец и като такава нейният образ е изобразен на банкнотите от 200 сръбски динара. Номинацията на тези банкноти е направена в нейна чест. Изобразяването на известна жена върху сръбските банкноти се е случило за първи път.

Ани Лейбовиц

Родена на 2 октомври 1949 г. в Уотърбъри, тя е много известен американски фотограф и най-популярна сред жените такива. Специализирала се е да прави портретни снимки на известни личности.

Мария Игнатова е родена на 26 септември 1979 г. в София. Известна и много харесвана телевизионна водеща и журналист – Господари на ефира, България търси талант и сега X-factor.

Мария Столарова Калчева е българска художничка, родена на 1 октомври 1925 г гр. Варна.

Тоня Горанова, българска художничка – 12 октомври 1949 г., София.

Албена Врачанска-Петрович, композитор, родена на 20 октомври 1965 г., София.

Веселина Геновска, българска писателка, р. 1 октомври 1911 г., гр. Левски, починала 1960 г.

Бригита Чолакова, журналист, р. 12 октомври 1933 г., починала 1999 г.

Фани Попова-Мутафова, българска писателка, р. 16 октомври 1902 г., починала 1977 г.

Източник – уикипедия

 

 

Знаете ли от какви болести сте застрашени, според зодията си?

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар