Опитомете времето!

Ти лайф за Лекува

Помислете в коя част от деня сте най-продуктивни и според това подредете задачите си

заета жена

Не отделяйте цял един ден от уикенда си за чистене и пране. Разпределете задачите си по 20 минути всеки ден от седмицата. Така през уикенда ще има и време за удоволствия.

Спрете да се чувствате виновни за нещата, които не сте свършили. Ценете постигнатото.

Винаги гледайте етикета на дрехите, които купувате. Може да има трик по отношение на гладенето или прането и поддръжката да ви отнема повече време и усилия от необходимото.

Изчислете колко време отделяте за телефонни разговори, гледане на телевизия, душ, чатене, спорт, готвене, пазаруване, за децата, за партньора, за себе си и дали не може да намалите минутите на някои за сметка на други

Какви са приоритетите и можете ли да ги размествате?

Това, върху което се фокусираме и което искаме да свършим, е всъщност ценното за нас и за живота ни. Има майки, които казват: „Нямам време да отида на фризьор и затова косата ми е в този вид“, и други, които винаги изглеждат като излезли от фризьорския салон, а имат 3 деца. Въпрос на приоритети и организация. Ако оприличим приоритетите на око, в зеницата, където са най-важните (близък фокус), някои слагат задачи като: готвене, чистене, пране, хранене, нуждите на децата, и никога не им остава време за разнообразие. Тези задачи често са отегчителни и скучни и съответно ни карат да се чувстваме прецакани. А други жени може да са поставили в близкия си фокус и „20 минути във ваната“ – време, в което мъжът се грижи за децата, за да може те да се отпуснат напълно. Нещо толкова малко може да направи човек силно щастлив. И продължаваме да редим задачите си в по-далечния фокус, където някои поставят: гладене, хобита, финансово планиране, фитнес, докато за периферното зрение оставят: декориране на дома, романтично преживяване с половинката, кино, вечер с приятели. Има и слепи зони, които често забравяме. Обикновено там са мечтите и нещата, които ни вдъхновяват. А може би мястото им не е там? Задайте си въпроса къде, какво и защо поставяте в кръговете и ако искате да сте по-щастливи и успели, разместете приоритетите си, както ви се струва за редно. Може би е време да поставите романтичните преживявания с половинката си в близкия фокус и да изпразните от съдържание слепите зони, пише списание „За жената“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар