Сливенска перла е най-поръчваната ракия през септември

Ти лайф за Лекува

Ресторантьори и бармани отбелязват скок в консумацията на хубавата ракия

Култовата ракия сливенска перла е едно от най-поръчваните питиета в ресторантите и клубовете през септември. Това отбелязват собственици и управители на ресторанти и музикални клубове. Ренесансът на обичаната българска ракия най-вероятно се дължи на факта, че дори и звезда като Памела Андерсън си замина от България с две бутилки от хубавата ракия.

Краткото застудяване преди няколко седмици отвори глътката на нашенеца за по-високоградусови питиета. Бирата и бялото вино вече са заменени от ракията и водката. Сливенска перла е предпочитана за консумация с тънки мезета или свежи салати заради уникалния плодов вкус, който има. Сервитьори с някои от по-известните софийски ресторанти споделят, че хубавата българска ракия е и най-често поръчваното питие от чужденците, които вече били запознати с уникалната сливенска перла. Ракията, която е произведена от „Вини“ АД има своите фенове в почти всяка точка на света, а колекционерите отдавна кътат в своите колекции бутилка отлежала 25-годишна сливова, която преди време обра наградите на специализираното изложение в Пловдив.

Познавачите определят сливенската перла като идеалния аперитив преди вечеря тъй като тя е не само характерно питие за нашите географски ширини. Тя пасва идеално не само с традиционната шопса салата, но и с други по-различни салати, като гръцка, овчарска и жътварска салата. И не на последно място – идеалното съотношение между цена и качество я прави идеална за наздравици по всякакъв повод.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

6 коментара

  1. Калин Пантелеев says:

    Дойдохме си на думата, „Сливенската перла” е най- добрата българска ракия за мен, а и мисля че доста хора споделят моето мнение. Истина е, че като се застудява времето ракиите започват повече да вървят, което е добре дошло за производителите от „ Вини- Сливен”, да са живи и здрави. Това което отличава ракията от града на сините камъни от останалите ракии е съвършено мекият и наситен с гроздов аромат вкус, както и кехлибареният цвят, който си е запазена марка за Сливенската перла. Този елексир е високо ценен и зад граница, като затова свидетелстват редица награди от конкурси. Грехота е просто да не сте опитали това питие и ако все пак се намират такива невежи, бързо тичайте към магазина и се запасявайте, защото много сте пропуснали.

  2. Методи Трендафилов says:

    Съгласен съм с Калин и също съм привърженик на „Сливенската перла”, откакто я пих за първи път преди 5 години друга ракия не съм вкусил. Аз съм си човек с тертип и съм си създал традиция всяка вечер 100 грама ракия със салатка и естествено ракията си е гореспоменатата, а салатката най- често шопска. Пивка, мек и топъл вкус, идеална е ракийката. Не е от най- евтините, но цената на сто процента си заслужава и си отговаря на качеството. Тука наскоро обаче пих „Сливенска перла барел” и бях много очарован. Пичове това е по- добро от обикновената ракия от Сливен. По- дълго е отлежавала, което е допринесло за този неповторим вкус. Трябва да я опитате, за да разберете за какво ви говоря. Пожелавам на „Вини” АД да са живи и здрави и да продължават да ни радват с такива хубави продукти.

Добавете коментар