Сливенска перла е най-поръчваната ракия през септември

промоции

Ресторантьори и бармани отбелязват скок в консумацията на хубавата ракия

Култовата ракия сливенска перла е едно от най-поръчваните питиета в ресторантите и клубовете през септември. Това отбелязват собственици и управители на ресторанти и музикални клубове. Ренесансът на обичаната българска ракия най-вероятно се дължи на факта, че дори и звезда като Памела Андерсън си замина от България с две бутилки от хубавата ракия.

Краткото застудяване преди няколко седмици отвори глътката на нашенеца за по-високоградусови питиета. Бирата и бялото вино вече са заменени от ракията и водката. Сливенска перла е предпочитана за консумация с тънки мезета или свежи салати заради уникалния плодов вкус, който има. Сервитьори с някои от по-известните софийски ресторанти споделят, че хубавата българска ракия е и най-често поръчваното питие от чужденците, които вече били запознати с уникалната сливенска перла. Ракията, която е произведена от „Вини“ АД има своите фенове в почти всяка точка на света, а колекционерите отдавна кътат в своите колекции бутилка отлежала 25-годишна сливова, която преди време обра наградите на специализираното изложение в Пловдив.

Познавачите определят сливенската перла като идеалния аперитив преди вечеря тъй като тя е не само характерно питие за нашите географски ширини. Тя пасва идеално не само с традиционната шопса салата, но и с други по-различни салати, като гръцка, овчарска и жътварска салата. И не на последно място – идеалното съотношение между цена и качество я прави идеална за наздравици по всякакъв повод.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар