Духове или нещо друго: Защо през нощта чуваме странни звуци?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-вероятно мебели и тръби реагират на разликата в температурата

Ако чуете скърцащи звуци посред нощ, веднага ви хрумва, че някой е влязъл в дома ви, опитва се да нахлуе или, че е призрак.

Преди да започнете да изпадате в паника, опитайте се да намерите логично обяснение защо това се случва и има много такива обяснения.

Следващият път, когато чуете странен звук, идващ от кухнята посред нощ, не забравяйте това:
Дървото, металът и бетонът се разширяват или свиват с температура. Температурата в стаята се променя през нощта в сравнение с останалата част от деня и предмети от дърво, метал и бетон реагират на такава промяна.
Например, ако дървената маса се загрее през деня и започне да се охлажда през нощта, е съвсем естествено тя да реагира на промяна в температурата, така че може да издаде определени звуци, които могат да ви изплашат.

Има няколко различни звука, които вашите тръби могат да издават през деня, особено през нощта. Те могат да звучат като удар или свирене.

Може да имате проблеми с водния поток или проблеми с отводняването. Също така много домове често имат хлабави тръби, които водят до капене на вода в мивката и се нуждаят от спешен ремонт.
Ако се преместите в чисто нов дом и постоянно чувате шумове през нощта, не се притеснявайте. Всички тези звуци са просто реакция на обекта на температурни промени. Това е така, защото новите сгради все още са мокри от всички материали, използвани за изграждането им.

Може би имаш мишки в стената. Мишките, макар и малки, могат да издадат много шум по стените. Ако забележите малки дупки в стените, може да имате „нежелани наематели“.

Плъховете и вредителите могат да проникнат през улуци. Вредители като плъхове използват вашите улуци като свой дом.

Влияете се от филмите на ужасите
Психолозите доказаха, че човешкият мозък е повече или по-малко изпълнен със страхове след гледане на филми на ужасите. В такъв случай след филм на ужасите се случва цялото тяло да бъде стимулирано и да чувства невидима заплаха от атака.

Ако се страхувате, че във вашия дом има натрапник, просто си помислете, че не сте направили нищо на никого и че няма причина да се паникьосвате.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар