Символи на щастие, късмет и просперитет според фун-шуй

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кои са символите на късмета от заобикалящата ни фауна, според фун-шуй?


Тук са само някои от най-разпространените животински видове, обитаващи сушата и водата, които според фън-шуй могат да променят към по-добро хода на нашия живот.

Калинка

Тези насекоми също се ползват с уважение като символи на успеха и процъфтяването. Смята се, че една калинка може да ви избави от един от текущите ви проблеми.

Ако калинка кацне върху дрехата ви, това е добър знак. Вие ще сте достатъчно търпеливи и спокойни, но най-важното е, че лесно ще се избавите от тежко бреме. Ако калинката кацне върху вас, когато сте болни, това е знак, че скоро болестта ще премине.

Ако насекомото кацне на дланта ви, но веднага отлети, през следващата седмица времето ще е отлично.

Да се убие калинка, е лош знак.

Множество поверия са свързани с петънцата върху калинката. Например, ако върху дланта на жена, която наскоро се е омъжила, кацне калинка, броят на петънцата върху насекомото ще посочи колко деца ще има тя от този брак. Той посочва и броя на щастливите месеци, които предстоят.

Според народното поверие ако сте уловили калинка в дома си, скоро ще намерите пари в количество, равно на броя на петната върху гърба й.

Водно конче

Това е друго насекомо, което носи късмет. Водното конче е създание на вятъра, което има способността да носи промени. Тъй като е и създание на водата, то символизира подсъзнанието или мечтателността. Водното конче се асоциира и с процъфтяването, силата, смелост, мира, хармонията и чистотата.

Бръмбар скарабей

Насекомото се свързва с древноегипетския символизъм. Бръмбарите от този вид се смятат за знак на късмета. Скарабеите са символи на изгряващото слънце и са способни да предпазват от зло. Освен това символизират прераждането, духовното възраждане и трансформацията.

Делфин

Тези животни са смятани за символи на успеха от много народи, включително шумери, гърци, египтяни, римляни. За християните и индианците делфинът е знак на защита, а изображението му носи късмет. Древните мореплаватели, които прекарвали дълги месеци, дори години, в морето, са смятали, че ако видят край кораба си делфини, това е добър знак – значи земята е наблизо.

Свиня

Тези животни се смятат за символи на богатството, процъфтяването и щастливата съдба. Немците имат поговорката Schwein gehabt, което буквално се превежда като „Имал свиня“ и означава всъщност „Успехът вече е близо“. В Китай и някои европейски страни вярват, че талисман във формата на прасенце привлича успеха и богатството. В китайската митология свинята е символ на честността, търпението, инициативата и прилежността.

Костенурка

Тя се смята за символ на успех в системата на фън-шуй. Освен това е едно от четирите свещени животни наред с дракона, едно-рога и феникса. Смята се, че костенурката плаши нечистата сила. Тя символизира, на първо място, жената и майката Земя. Освен това е символ на дълголетието и надеждата. Костенурката свързва небето и земята.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар