Каква е силата на древното гадание сциомантия от „Игра на тронове“?

Да узнае какво ще му се случи, е едно от неистовите желания на човека


Понякога то е по-силно от желанието за любов или пари. Затова от векове хората разработват методики, с помощта на които да надникнат в бъдещето.

ФЕЛИНОМАНТИЯ

Това е гадание по домашен хищник. Днес тази наука трябва да се преразгледа, защото във времената, когато котката е била обитател на хамбарите, поведението й в дома не е било като днес. Някога се смятало, че ако котката се опитва да скочи на леглото и да легне на възглавницата, значи този, който спи на това легло, го грози страшна болест. Днес това явно не работи. А ако котката дълго и с удоволствие се „мие“, стопанката може да започне приготовления за посрещане на гости.

ОВОМАНТИЯ

Това е един от най-древните методи за гадаене – предсказване на бъдещето по кокоши яйца. Яйцата се счупват
върху жертвеник или чаша, разбъркват се със сребърна или златна игла. Това, че яйцето може да предаде негатив, е известно и днес. Често с цел диагностика биоенерготерапевтите „търкалят“ яйце по тялото на пациента. Ако белтъкът почернее, в жълтъка се открият съсиреци кръв или пък просто яйцето е развалено, значи човекът има нужда от спешна помощ.

ИПОМАНТИЯ

С този метод се предсказва бъдещето по походката на конете по време на церемониални действия. Частично е запазен и до днес, особено в големите конни стопанства, тъй като конниците са суеверен народ.

БИБЛИОМАНТИЯ

Доста разпространен метод, при който трябва да си намислите в дадена книга страницата и реда от горе надолу или обратно и да го прочетете. Текстът ще ви подскаже какво ще ви се случи. Често библиомантите гадаят по Библията. Трябва да се знае, че колкото по-често се използва конкретен екземпляр от книга за гадания, толкова по-точни стават предсказанията.

ТРАНСАТАУМАНТИЯ

Това е предсказване на бъдещето по случайно видяно или чуто. Смята се, че понякога, вървейки в тълпата, човек може да чуе фраза, която да му открехне завесата на бъдещето. Обикновено тази фраза сякаш изпада от общия шум и трайно „засяда“ в съзнанието. Разновидност на трансатаумантията е телеман-тията. Намисляте си въпрос и наслуки включвате който и да е канал на телевизора. Или предварително си намисляте след какъв брой превключвания на каналите ще чуете вашето предсказание.

СЦИОМАНТИЯ

Това е едно от най-мистичните гадания -предсказване на бъдещето по сенките. Смята се, че сянката не само отразява бъдещето, но представлява и своего рода мистичен двойник -въздействайки върху сянката, може да се влияе върху самия човек. Същността на тази страна на сциомантията е показана и в сагата „Игра на тронове“, когато сянката убива могъщия крал.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар