Планета-покровител чертае характеристиките на всеки зодиакален знак

Не е тайна, че всеки зодиакален знак има планета-покровител, която има сходни характеристики с него


Но до момента са известни 10 планети покровители (за удобство планети са наричани и Слънцето и Луната), а в Зодиака има 12 знака. Затова някои от небесните светила приютяват под крилото си по два знака.

Но може би скоро нещата ще се променят и тогава всеки зодиакален знак ще получи свой личен покровител. Та нали някога планетите са били само 7. А с откриването на новите – Уран, Нептун и Плутон, Водолеят, Рибите и Скорпионът получават лични покровители.

СЛЪНЦЕТО – ПОКРОВИТЕЛ НА ЛЪВ

Една от най-ярките звезди и един от най-властните знаци в Зодиака образуват великолепен тандем. Слънцето помага на Лъвовете да достигат поставените цели. То им дава необходимата енергия, която им стига и за изграждане на блестяща кариера, и за създаване на здраво семейство, и за реализиране на творческите им способности.

ЛУНАТА -ПОКРОВИТЕЛ НА РАК

Загадъчният, прекрасен и изменчив земен спътник закриля Раците. Луната грее с отразена светлина. По същия начин и Раците не показват истинските си чувства, докато не се убедят, че са обичани и приемани такива, каквито са. Тогава даряват всички със светлината си. Трябва да се има предвид, че Луната им придава повишена чувствителност.

МЕРКУРИЙ -ПОКРОВИТЕЛ НА БЛИЗНАЦИ И ДЕВА

Тази планета е наречена в чест на хитроумния бог на търговията. Близнаците и Девите, които покровителства, умеят да създават контакти с нужните хора, те винаги знаят как да предразположат събеседника си. При това Меркурий учи подопечните си винаги да държат ситуацията под контрол.

ВЕНЕРА -ПОКРОВИТЕЛ НА ТЕЛЕЦ И ВЕЗНИ

Планетата, наречена в чест на богинята на любовта, учи подопечните си именно на това чувство. Телците и Везните умеят да обичат, при това не само хората, но и всичко прекрасно. Любовта им към парите също не е без значение в живота на тези две зодии. Те много високо ценят материалното благополучие.

МАРС -ПОКРОВИТЕЛ НА ОВЕН

Тази планета е наречена в чест на бога на войната. Тя постоянно дава на Овните сили за нови и нови победи. Затова този знак е изпълнен с достатъчно енергия, за да постигне всяка поставена цел. Представителите му са готови на всичко за победата. Но обикновено предпочитат „да водят боя” честно.

ЮПИТЕР -ПОКРОВИТЕЛ НА СТРЕЛЕЦ

Планетата Юпитер е наречена в чест на римския върховен бог, който винаги изпълнява клетвите си. Тези качества са присъщи и на Стрелците – планетата покровител само ги усилва. Родени лидери и безусловни защитници на истината, тези хора във всичко се стремят да открият висш смисъл и да доведат и останалите до него.

САТУРН – ПОКРОВИТЕЛ НА КОЗИРОГ

Тази планета е наречена в чест на бога на времето, реда и земеделието. Козирозите възприемат от нея справедливостта, рационалността, склонността към ред във всичко, умението да отстояват правата си. За тях е свойствен и консерватизъм. Затова обикновено се отнасят с недоверие към новостите.

УРАН -ПОКРОВИТЕЛ НА ВОДОЛЕЙ

Планетата Уран е наречена в чест на бащата на всички богове. Под покровителството й на бял свят се раждат хора с нестандартно и оригинално мислене. В главата на Водолея винаги гъмжи от новаторски мисли. Освен това Уран дарява подопечните си с желязна воля. Те са способни да постигат своето независимо от външните обстоятелства.

НЕПТУН -ПОКРОВИТЕЛ НА РИБИ

Тази планета е наречена в чест на бога на моретата. Тя активизира у Рибите привързаността им към „тайнствените дълбини”. Затова те са склонни към съзерцание на своя духовен свят, привлечени са от мистиката и са предразположени към романтика. Рибите се отличават с повишена чувствителност, като при това настойчиво се стремят да опознатя тайните на този свят.

ПЛУТОН -ПОКРОВИТЕЛ НА СКОРПИОН

Планетата Плутон е наречена в чест на бога на подземното царство, пазител на несметни богатства. Тя усилва упоритостта, енергичността, властността и дори жестокостта. Скорпионите постоянно се стремят към покоряване на нови върхове. Не е в стила им дълго да празнуват победите си и винаги са устремени към следващото си завоевание.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар