Две поверия, които задължително се спазват на рождения ден

промоции

Помните ли как като деца сте тръпнели в очакване на рождения ден, как сте се вълнували, предвкусвайки празника


Помните ли подаръците и веселието, как сте се тревожели дали всички гости ще дойдат и как ще оценят новия ви тоалет? С годините остротата на очакванията се притъпява и отдаваме все повече внимание на традициите…

Неизменната традиция да се поднасят подаръци на виновника за тържеството, отвежда към онези библейски времена, когато влъхвите идват при новородения Иисус със своите дарове.

САМО ПРИЯТЕЛИТЕ СА ПОКАНЕНИ

Да се канят само близки хора на рожден ден, е древна традиция. Причината е, че в този ден човек е открит не само за добрите, но и за злите духове, а именно външен човек би могъл да стане проводник за злите сили. Особено ако по някакви причини не се отнася особено доброжелателно към вас -завижда ви, не ви обича, има някакви сериозни претенции. Той ще проектира целия този негатив чрез тостовете и неискрените пожелания за благополучие. А вие, настроени да възприемете всичко онова, което ви казват и пожелават в този ден, получавате мощен удар по своята енергетика, което може да доведе до проблеми и заболявания.

Затова, колкото и да ви се иска да поканите шефа (той априори не може да е доволен от всички), колеги или съседи, за да се представите като изкусни домакини и да им покажете своето благоразположение, оставете празнуването с тези хора за друг ден, и то извън дома. Нека на рождения ви ден сте само сред тези, които дори и в мислите си никога няма да ви пожелаят зло.

ЖЕЛАНИЯ И ТОРТИ

Тортата на рождения ден е символ и въплъщение на сладкия живот, на благополучието, на изпълнението на желанията, своеобразно жертвоприношение не само към приятелите, но и към Висшите сили. И когато, преди да духнем свещите, си пожелаем съкровено желание, ние всъщност извършваме древна
магия, съобщавайки на виталния свят какво искаме да имаме, какво не ни достига. За да се сбъдне желанието, в никакъв случай не трябва да го споделяме с друг, дори не бива да намекваме какво конкретно сме си пожелали. Смята се, че само в този случай то обезателно ще се сбъдне.

Друго условие е свещите на тортата да бъдат духнати едновременно, на един дъх. Ако не успеете да го Друго условие е свещите на тортата да бъдат духнати едновременно, на един дъх. Ако не успеете да го направите, помолете приятелите да ви помогнат. Тогава те волю-не-волю ще ви дадат рамо и в осъществяването на вашето желание.

Казват, че заедно с лекия дим на угасените свещи нашето желание попада на небето, при ангелите, които са особено внимателни към желанията на децата и на празнуващите рожден ден.

Първоначално тортата или баницата със свещи (църковни), чий-то брой съответства на изживените години, са се поднасяли не на рождения, а на именния ден – деня на ангела. И едва когато за главен празник на човека започва да се смята датата на раждането, а не на именуването му, традицията с тортата и свещите се измества заедно с традицията да се поднасят подаръци.

А някога нашите предци не само не отбелязвали рождения ден, но и понякога дори не знаели точната дата, тъй като в църковните книги се записвала датата на кръщението, а не на раждането.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар