6-те неща, които издават лъжеца – обърнете им внимание

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Мимики и жестове, които издават лъжеца

Разкриваме ви 6 израза на лицето и движения с ръцете, по които да разберете, че събеседникът ви се опитва да ви преметне. Ситуацията е обидна и опасна – ето как да реагирате.

1. О-ле-ле!

Явно, човекът е направил гаф, но не се вълнува от това как да го поправи, а как да го скрие. Погледът е вперен наляво и надолу – в момента мисли каква да е репликата, която да насочи вниманието към другите. „А какво се говори за последните събития в офиса?“ – това често е спасителният ход на хитреца, „сгазил лука“. Когато долната устна е леко прехапана – признак на неувереност и скрита агресия.

Как да реагирате?

лъжеца

Жестове, които издават лъжеца

В случай че са засегнати вашите интереси, бъдете твърди и не се поддавайте на уговорки за споделяне на отговорността. Помнете: виновникът си носи последствията. Дръжте се сдържано и дистанцирано с този човек не само в момента, но и занапред.

2. Ой!

Събеседникът ви е съобщил невярна информация, но явно не е обигран лъжец. Подръпването на меката част на ушите, докато говори, издава самонаказание.

Човекът се срамува, но поради обстоятелствата не може да си признае. Погледът, вперен във вас, показва, че се опитва да вникне дълбоко в очите ви, за да предугади по-нататъшната ви реакция. Полуотворената уста е знак, че идеята да ви заблуди не му допада, не е негова, той е само изпълнител и дори не е наясно как да се държи след лъжата, която ви е казал.

Как да реагирате?

Проявете великодушие и простете.

Гневните упреци към невинния лъжец може само да го озлобят и да породят отрицателни мисли у него – например, че поръчителят на измамата е бил прав, заслужавате си да ви погодят номер.

3. Да, да!

Езикът на тялото говори за атака – погледът е вперен във вас, но не в очите ви, а малко над тях, което издава чувство за превъзходство и увереност в собствената правда, дори да е ясно, че е невярна. Прехапаната устна в съчетание с упорития взор и скръстените на гърдите ръце отхвърлят всякакви аргументи, показват нежелание да се приеме каквато и да е критика и разкриват едва сдържана злоба и готовност за нападение. Човекът е фокусиран изцяло върху околните, а вие сте обектът, върху който се излива ураганът от негативни емоции.

Как да реагирате?

Спасявайте се, като изчезнете на мига, стига събеседникът ви да не е прекият ви шеф. Ако сте изтеглили късата клечка и говорите с него, няма как да духнете, но се придържайте към правилото „началникът винаги е прав, а ако греши, виновникът е този над него“. Не е честно, но ще си спестите нервите. Всеки опит да отстоявате собствена гледна точка и да осветлите погрешното мнение на шефа ще се приеме като лична обида. Негативната емоция, а не точната информация, ще остане задълго в паметта му и ще вгорчава работната атмосфера.

4. Ммм!

Събеседникът ви се е оплел в собствените си измислици и е на ръба на нервния срив. Затворените очи свидетелстват за опит да си вземе таймаут, да възстанови вътрешното си равновесие и да подреди мислите си. Ръката, която е стиснала леко горната част на носа под челото, е жест, който издава измама – с нея покрива устата, която произнася лъжата.

Човекът е в затруднено положение, приведената глава показва съжаление, което се опитва да потисне.

Как да реагирате?

Не провокирайте лъжеца, защото рискувате да бъдете въвлечени в скандал.

Той веднага ще започне словесна престрелка с вас – така ще се разтовари от вътрешното напрежение.

5. М-да!

Подозрителна и обиграна личност, която трудно ще повярва, ако се опитате да я излъжете, но лесно ще успее да ви преметне, ако реши. Позата й – полуобърната към събеседника, заявява недоверие, затвореност и готовност за отбрана, както и стремеж да прикрие тревогата си. Ръката, прихванала брадичката, отчаяно се опитва да замаскира неувереността и мнителността, които й пречат да вземе лесно решение. Палецът, който сочи устата обаче, демонстрира увереност в превъзходството над събеседника при словесни битки. Леко обърнатата наляво глава показва съмнение: правилно ли постъпвам, дали не са ме разкрили?

Как да реагирате?

Не се поддавайте на провокации. Откритите и явно заявени мнения по въпроса ще подействат най-добре, вместо фини намеци и тихи брожения, пише „Жуpнaл“. Не показвайте, че сте уязвими, дръжте се смело, дори рисковано, вашата активност може да породи паника в събеседника ви, която ще парализира логичното му мислене.

6. Хм!

Събеседникът ви е потънал в дълбок размисъл, мъчи го въпросът да вярва, или да не вярва. Погледът му е насочен вляво и нагоре, опитва се да си припомни образи, които да му помогнат да вземе решение. Показалецът, подпрял върха на носа, издава съмнение в думите на другия. Интуицията му подсказва едно, а разумът – друго. Леко отпуснатите ъгълчета на устните показват нервност, неувереност и чувство за неловка ситуация.

Как да реагирате?

В случай че терзанията на човека срещу вас са породени от ваши думи, не губете увереност и направете така, че да приглушите гласа на разума му. Говорете ясно, бързо, без дълги паузи, не оставяйте време за размисъл. Дръжте се рисковано, но интелигентно.

Ако сте страничен наблюдател и искате да помогнете, започнете разговор с човека, който се съмнява. Като отговаря на въпросите ви, сам ще си изясни ситуацията и ще реши по-лесно дали е лъжлива, или правдива.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар