Опасни игри в социалните мрежи: Родители, пазете децата си!

Огнено предизвикателство кара деца и тийнейджъри по цял свят да палят голите си тела вече повече от 7 години

Това е не само едно от най-опасните предизвикателства, които интернет е създавал, но е и това, което успява да устои най-дълго на времето.

Спирт

Първият случай на тийнейджър, изкъпал се със спирт и драснал клечката на корема си датира от 2010 г. Най-важното, разбира се, не е просто да се запалиш, но и да документираш „геройството“ си. В продължение на месец болниците в много държави на Европа и тройно повече в САЩ приемаха младежи с изгаряния втора и трета степен. След сравнително дълго затишие, през 2014 г. предизвикателството беше възродено и отново се задържа в социалните мрежи няколко месеца. Тогава в него се включи дори 11-годишно момче от Ню

социалните мрежи

Опасни игри в социалните мрежи

Йорк, за чийто живот лекарите се бориха повече от седмица. Две години по-късно, през лятото на 2016 година, нещата отново се разгорещиха. Има и клипове в Ютюб.

„Много е тъпо, че в нито един от клиповете не се дава какво става, след като се изгаси огънят… или как точно трябва да се изгаси“, споделя един от ентусиастите пред полицията, докато лежи в болница.

Сол

Със сериозни изгаряния са се сдобили и онези „умници“, които са се посветили на предизвикателството със сол и лед. Идеята в него е да си сложиш сол в шепите или някоя друга част на тялото, а след това да прибавиш кубчета лед. Който успее да издържи най-дълго – печели. Не е ясно какво… Най-вероятно грамота за човека с най-малко мозък в компанията.

Друго предизвикателство, което също се завърта в мрежата през равни интервали, е „смъркащото предизвикателство“. При него хиляди тийнейджъри от цял свят смъркат, каквото им попадне и заснемат начинанието си. Най-голяма е манията за пъхане на презерватив през носа и ваденето му през устата. Същото се случваше и с балони, връвчици и всякакви други достатъчно дълги и гъвкави предмети, които могат да бъдат проврени през човешката носоглътка.

Както това, така и „канеленото предизвикателство“, може да предизвика сериозни проблеми с дихателната система и гърлото. Когато се решиш да хапнеш и супена лъжица канела без вода е много възможно и да предизвикаш неподозирани болки в белия дроб, както и смъртоносни задавяния, пише „Телеграф“. От тези две предизвикателства, едва за месец, в болница са приети над 3000 подрастващи с различни проблеми. Друга „игра“ пък кара тийновете да пият шотове с твърд алкохол. С очи. Подобно действие може директно да ослепи „смелчагите“, алармират лекари.

Удар

Докато при повече предизвикателства, децата нараняват себе си, то с уличната игра „Нокаут“ успяват не само да вкарат други хора в болница, но и да убият четирима. Идеята на цялото това „забавление“ е да си набележиш напълно непознат, случаен човек, с когото се разминаваш по улицата. В сюблимния момент, малко преди да се подминете, трябва да го фраснеш толкова силно в лицето, че той да падне и да не може да стане поне в следващите няколко минути.

Така тийновете си мерят силата и показват дали хвалбите им, че са яки, си имат основание. Цялата тази виртуозна сцена пък не би имала никаква стойност, ако не се заснеме и след това не се качи в интернет. Един от анкетираните от „СиБиЕс Нюз“ тийнейджъри казва, че играещите на „Нокаут“ могат да атакуват всеки, попаднал им пред очите, дори и майка с малко дете.

Смърт

„Какво толкова? Никой не може да умре, след като го ударя, но пък ще бъде забавно“, коментира потребител във форума city-data.com. 46-годишен мъж от Хобокен обаче може да обори твърдението им, тъй като умира на място заради счупен врат. В друг случай пък неволен участник в играта станала Фийби Каноли от Вашингтон. Жената карала колело, когато подминала група тийнейджъри. И докато се усети, един от тях я ударил и я повалил на земята.

„Всички деца започнаха да се смеят“, разказва тя пред CNN. В Ютюб излизат хиляди резултати за играта, като половината са реални случаи, в които групи тийнейджъри се забавляват от факта, че са докарали някого до несвяст.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар