Каква е кармичната задача на Везните?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Везните се раж­дат, за да разберат, че висшата форма на равновесие е вътрешната умиротвореност

За тях е важно състоянието, когато в душата царят мир и хармония. Понякога те стигат до равновесието чрез конфликт. Повечето вярват, че е тяхно задължение да уреждат конфликти дори и да ня­мат отношение към тях. Макар че самите правят всичко възможно, за да избегнат сблъсъци­те, именно в тях могат да се научат на много неща. Тогава разби­рат, че хармонията към която се стремят, е у човека.

Везните са чувст­вителни към всяка несправедливост или дисхармония. Понякога отказват да бъдат щаст­ливи, отказват да живе­ят пълноценно, докато наоколо не се възцари съвършена хармония. Те трябва да се постараят да съхранят душевното си равновесие незави­симо от всичко. Мирът и хармонията са в съзна­нието ни – трябва само да ги открием.

Везните ще започнат да разбират себе си, когато се научат да се справят с външните кон­фликти. Често те правят отстъпки, съгласяват се с другите единствено заради хармонията. Но вместо това трябва да се научат да живеят в хармония със себе си, да изградят хармонични отношения с Бога.

Искат в света да царят хармония и справед­ливост. Но трябва да разберат, че понятието „правилно”е различно за всяка ситуация. Стре­мят се към обективност. Но тъй като не живеем във вакуум, постоянно сме под въздействието на различни влияния, които трябва да се от­читат при определяне на „правилно“ и „непра­вилно”.

Везните не харесват дисхармонията и всеки има свои начини да се бори с нея. Но не минава и ден, без да се опитат да направят света по-справедлив. Друга тяхна грешка е, че нуждата от отношения може да се превърне в страх от самотата. Смисълът на живота и собственото си Аз Везните търсят в отношенията с други хора. Затова се страхуват да не би да не ги харесат. И се стараят да бъдат приятни и справедливи. Те трябва да се научат да живеят в мир със себе си и тогава сурова­та действителност няма да попречи на планове­те им.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар