Две седмици преди сватбата: козметични съвети и бързи трикове за експресна красота

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сватбата е най-хубавото събитие в живота на всяка млада жена

Разбира се, най-добре е да се започне три-четири месеца по-рано, но ако по една или друга причина моментът е изпуснат, има какво да се направи и седмица преди тържеството.

На първо място са грижите за тургора. За химически пилинг е късно, но ексфолиращите гелове с микро-частици ще освободят кожата от мъртвите клетки, ще й позволят да диша, ще освежат тена.

Трябва да се наблегне и на фотозащитата – младите момичета трябва да са наясно, че няма нищо по-състаряващо и по-загрозяващо от силните слънчеви лъчи, предупреждава от страниците на „Всичко за семейството“ д-р Данчева. И препоръчва да използват само козметични продукти със слънцезащитен фактор.

Солариумите неслучайно са забранени до 18-годишна възраст в много страни по света. Сега мечтаният загар се постига лесно с безопасни автобронзанти, в чийто състав влизат UVA и UVB филтри.

Вече е късно и за фотоепилация, така че може да се отиде и на кола-маска. Нека направят това седмица преди сватбата, за да избегнат появата на обриви или възпаления.

След тържеството може и да си легнат директно, но специалистката предупреждава, че спането с грим е не само най-честата грешка, но и най-опасната за кожата. Тя препоръчва използването на мицеларна вода за отстраняване на декоративната козметика.

Според нея младите прекаляват със стайлинг продуктите за коса, сешоарите, машите, честото миене. В резултат се стига до себореен дерматит (пърхот), изискващ продължителна терапия с медицински шампоани. Те непременно трябва да се редуват с неутрални или да се сменят през няколко месеца, за да не привикне скалпът към тях.

Добре е да освежи кожата, преди да нанесе новата порция грим. Маската с белтък и брашно има мигновен стягащ ефект и е една от най-ефикасните при уморена кожа. Смесете 1 с.л. брашно с разбит на сняг белтък. Нанесете върху предварително почистено и подсушено с кърпа лице. След няколко минути маската започва да изсъхва и се усещат неприятни подръпвания, но трябва да престои, докато изсъхне напълно. След това внимателно се отстранява с топла вода.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар