Ароматизирай това: най-добрите начини за добро ухание във вашия дом

промоции

Ако сте почитатели на модерните технологии, вероятно не са ви необходими ароматизатори

Много от овлажнителите и климатиците имат вградено устройство за разпръскване на ухания. Продават се душ кабини и вани с допълнителна функция за ароматизиране на помещението.

Но на пазара се предлагат и поевтини механични разпръсквате ли на етерични масла. Те са с различна форма и големина, стоящи или подходящи за монтиране на стена. Капсулите им са или сменяеми, или многократни, в които сами наливате парфюм.

С едно натискане на копчето уредчето пуска благоухание. Някои модели автоматично пръскат през определени интервали от време.

Класика са аромалампите – керамичен, стъклен или метален хибрид между ваза и свещник. В малката им чашка се налива ароматна вода или етерично масло, отдолу се поставя свещ, а от топлината ароматът се разпространява. Ако използвате етеричното масло, то трябва да се разтвори в малко топла вода. За
предвидете не повече от 1-2 капки, иначе ще си докарате главоболие. Лампата обикновено работи с една доза ароматно вещество половин-един час. След всеки сеанс трябва да се измие.

При ултразвуковите ароматизатори маслото попада върху сух разпръсквател и се разпространява чрез ултразвукови трептения в околното пространство. Последен писък на техниката са USB-аромйлампите. Те са като флашка с миниатюрна капсула за етерично масло. При включване в компютъра то се загрява и разпространява ухание на разстояние метър-два.

Не толкова технологични, но много приятни са бамбуковите дифузери. Представляват съд, обикновено от стъкло, напълнен с ароматна течност, в който се поставят дълги пръчици от бамбук. Той постепенно се напоява с етеричните масла и разпространява уханието. Дифузер с 100 мл течност ароматизира 10 кв. м площ в продължение на месец и половина. Приятният външен вид и дългият срок на експлоатация компенсират доста високата цена.

И дифузерите, и класическите аромалампи са по-ефективни, ако са поставени на място с активна циркулация на въздуха.

Най-евтини са сухите смеси от благоухания, пресовани във вид на пръчици и конуси, които се запалват и отделят ароматен дим. Често обаче миризмата им е твърде наситена и дори дразнеща, а при ползването им трябва да се спазват изискванията за пожарна безопасност. Затова е по-добре да се спрете на набори за украса от сухи цветя, треви и клонки, напоени с благоуханна течност и поставени в стъклен съд.

Ароматните спрейове са предназначени за епизодична употреба, например след интензивно пушене.

Ако сте категорични противници на домашната парфюмерия, може да обърнете внимание на неутрализаторите на неприятни миризми. Те се поставят в стаята, шкафовете, хладилника, пише „Всичко за семейството“. Напълнени са с натурални хипоалергенни компоненти и успешно се борят с миризма от цигари, животни, готвене.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар