Дребни детайли издават дори и най-умелия лъжец

промоции

Ако искате да го разобличите, обърнете внимание на езика на тялото, жестовете, дишането, речта – те ще ви подскажат кога събеседникът ви не казва истината

Може би никой не умее така виртуозно да разпознава лъжата, както специалистите, работещи в полицията и спецслужбите – прекалено често им се налага да се сблъскват с лъжци. Първият им съвет е: наблюдавайте нормалното поведение на човека, когато той е спокоен, отпуснат, няма повод да крие информация или да лъже. И след това го насочете към проблемните теми и въпроси. Отклоненията от обичайното му поведение и маниери могат да се тълкуват като тревожни сигнали.

Ако често се повтаря и говори много – значи лъже!

В отговор на пряк въпрос лъжецът може да повтори част от вашата фраза: „Не си ли виждал портфейла ми?”-„Не, не съм виждал портфейла ти”. Или може няколко пъти да повтори своя отговор с малки вариации: „Не съм виждал портфейла ти. Къде мога да видя портфейла ти?”. Причината е, че човекът се опитва да увери вас и самия себе в истината на собствените си думи. Повторенията му дават възможност да спечели време и да се концентрира, за да измисли правдоподобно звучаща лъжа.

„Шефът ме накара да преработя отчета, а там са объркани всички д анни за второто тримесечие. Наложи се да се обадя в счетоводството, а главният счетоводител е в отпуск, вместо него има някаква идиотка, която половин час търси нужните документи…”- от десет минути ви баламосва мъжът ви. А вие просто сте го попитали защо днес е закъснял от работа. Лъжльовците вярват, че изобилието от дребни детайли придава правдивост на цялата история.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар