Знаете ли тези поверия, свързани с Луната?

Както е известно, Луната не свети със собствена, а с отразената от Слънцето светлина

luna

И въпреки това се изхитрява да опазва значително влияние върху човешкия живот. Движейки морените и океанските приливи, Бледоликата променя състоянието и на течностите, които влизат в състава на нашия организъм (а човешкото тяло приблизително в три четвърти се състои от различни течности). Това незабавно се отразява на нашето самочувствие или усещаме прилив на сили и енергия, или – напротив— умора и изтощение.

Никой не знае точно кога хората са започнали своите наблюдения на Луната, но несъмнено това се е случило още на най-ранния стадий на развитие на човечеството. Съществува изображение на „Великата богиня“, която според оценките на някои специалисти е около 20 000 години.

С Луната са свързани множество древни поверия.

Две новолуния в един месец предвещават лошо време през следващите

Който сее по време на пълна Луна,ще събере реколтата месец по-рано от заселите по време на намаляваща Луна.

Ако видиш нова Луна, трябва да се поклониш и да прехвърлиш в джоба си монета – това носи късмет във всичко.

Представителите на много цивилизации вярвали, че е лош знак да се стои с гръб към Луната, докато вежливият поклон към нея обещава получаване на подарък още преди края на лунната й фаза.

В галския език думата късмет”произхожда от словосъчетанието „признак на пълнолуние“. Друидите вярвали, че този, който знае как правилно да измоли от боговете успех, той ще дойде в деня на завършване на лунния цикъл. Галите печели ритуални хлябове с формата на полумесец в чест на Луната. Във Франция той се нарича „кроасан”, но мнозина го познават като „лунен зъб”…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар