Как да развалим магията на поверията

Множество поверия са свързани с излизането от дома, непредвиденото връщане от прага, с приятни и неприятни срещи, намиране на вещи или изгубването им

poverie
Така например, в деня, в който тръгвате на дълъг път, не трябва да се къпете и да миете косите си, за да не ви сполети беда по време на пътуването. Преди да излезете, не зашивайте нищо – ще изгубите късмета си.

Ако ви се налага да минете покрай строяща се сграда, внимавайте сянката ви да не попадне върху строежа – скоро ще умрете. Причината е, че още в миналото майсторите измервали с шнур сянката на минувач и поставяли шнура в основата на зданието. Това била своеобразна жертва пред боговете, за да е стабилно построеното и да не се разруши. След 40 дни нещастникът, чиято сянка е измерена и зазидана, умирал, а от това сградата още повече укрепвала.

Да излезеш от дома си по време на дъжд, е добра поличба – пътят ти ще е благополучен и във всичко ще те съпътства успех.

Най-добре е да потегляте на дълъг път във вторник или в събота; понеделник и петък не са благоприятни дни за пътешествия.

Да тръгнеш нанякъде и да се върнеш преждевременно, значи да нямаш късмет през целия ден. Много съвременници хора вярват в това поверие. Но повечето от тях очевидно не са чували, че съществува прост начин да се предотврати бедата. Ако се върнете и хапнете нещо у дома, никаква беда не ви заплашва.

Съществуват и други магически способи за неутрализиране на отрицателните последствия от връщането. Например преди излизане можете да се огледате в огледало и да се изплезите на отражението си, да срешите косите си, да се върнете в дома с гръб и да излезете по обичайния начин, да свършите нещо вкъщи (например да разместите столовете), а след това отново да излезете.

Всички тези действия са насочени към това да се измами невидимата нечиста сила.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар