Пръстенът – тайнствен и древен амулет с необикновена сила

Едва ли има по-популярно и по-тайнствено украшение от пръстена

пръстен
Трудно е да се намери дама, която да няма на тоалетната си масичка поне няколко изящни бижута, а и много мъже не са равнодушни към тях. Явно славата си пръстенът дължи на загадъчното си минало. Неслучайно е превъзнасян в така популярния днес жанр фентъзи, а в приказките и легендите на почти всички народи събитията също се развиват около някой пръстен.

Векове наред обаче пръстенът е смятан за мощен магически артефакт – символ на вечността. Матовете дори изработват специални украшения, върху които гравират силни заклинания. Такива пръстени стават страшно оръжие, подчиняващо волята на хората, силите на земята, водата и огъня. Ярък пример е легендарният пръстен на всевластието от знаменитата сага на Джон Толкин, където украшението става причина за страшни войни, обхванали Средната земя.

За магически пръстени разказват и старинни легенди. „Герой” на такова предание е вълшебният пръстен на цар Соломон, който не само дарява собственика си с мъдрост, но и превръща в негови роби всемогъщи духове, изпълняващи всяко желание на библейския владетел. Основоположникът на исляма – Мохамед, също постоянно носи на малкия си пръст заветния пръстен със сердолик, който му дава дарбата за пророчества.

Скъпоценните камъни многократно увеличават силата на пръстените и дори им дават възможност да лекуват. В лечебник от XVI в. например се казва, че пръстен с рубин избавя от безсъние, а със сапфир лекува нервни разстройства.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар