Предлагаме ви интересно забавление – гадание с растения и пеперуди

Гаданията – за едни те ще са истинско надникване в бъдещето, а за други – чудесно забавление. Ето какво ви е нужно.

Красиви цветя

Красиви цветя

Гадания с растения

Понякога за гадание е нужно нещо съвсем мъничко и обикновено – като стръкче трева. Гадаенето с растения е много забавно и може да научите любопитни неща за бъдещето.

Със стръкчета трева

Ако искате да научите повече за близкото бъдеще, са ви нужни пет стръкчета трева. Закачете ги вкъщи, до леглото – там, където е възглавницата. Нека останат така три дни – тогава вече можете да тълкувате.

 • Ако повечето тревички (поне 3) почти не са изсъхнали, ви очакват щастие и късмет.
 • Ако всички тревички са изсъхнали и са променили формата си (извили са се или са се сбръчкали), значи ви очакват промени в живота.
 • В случай че една тревичка е паднала или се е скъсала, очаквайте неприятности и проблеми със здравето.

С две тревички можете пък да погадаете за любов (като подходите по същия начин). Едната тревичка е вашата, втората – на любимия.

 • Ако и двете тревички са останали свежи – вашите чувства са силни и нищо не ги застрашава.
 • Ако вашата тревичка е изсъхнала, а другата – не, то скоро ще разлюбите този човек. Ако пък тревичката, която сте нарекли на вашия партньор, изсъхне, а вашата – не, значи той ще ви разлюби.
 • Може и двете тревички да изсъхнат, но да не променят формата си – тогава още дълго ще сте заедно. Най-вероятно отношенията ви ще стигнат до брак.
 • Понякога тревичките изсъхват и се извиват така, сякаш се стремят една към друга – тогава ви очаква щастие и взаимна любов.
 • Разделят ли се при съхненето двете стръкчета трева в двете посоки, ви очаква скорошна раздяла.

С цветя

Има много варианти за гадаене с цветя – най-популярното, разбира се, е с маргаритка, чиито листенца късаме едно по едно с думите „обича ме/ не ме обича“. Но всъщност спокойно можете да си правите гадание и за други неща, като просто късате листенцата едно по едно и изреждате „да/не“ – така ще получите отговор на въпроса си. Най-подходящото време за това гадание е вечер.

Според цвета на цветето

Вечерта откъснете пет различни цветя. Едното да е червено, другото – синьо, третото бяло, четвъртото жълто и петото – розово. Поставете всички цветя под възглавницата си и легнете да спите. Сутринта, без да ставате от леглото, пъхнете ръка под възглавницата и извадете първото цвете, което попадне в ръцете ви (не надничайте!).

Ако сте изтеглили:

 • червено – очакват ви скорошна радост, пари и успех
 • синьо – очаквайте добри вести и късмет
 • бяло – предстоят ви промени
 • жълто – в скоро време ще изпитате разочарование, ще ви застигнат много грижи
 • розово – късмет в любовта.

В компания

Събрали сте се на някоя вила или къмпинг и искате различни забавле­ния? Погадайте заедно. Трябва да сте 5 души. Нужна ви е една шапка (или купа). Наберете по няколко камбанки, синчец, рози, маргарит- ки, карамфилчета и хризантеми. Гадаещите си мислят за този, който им харесва, и изтеглят едно цветче. Ето какво означават:

 • камбанката – всичко е напразно
 • розата (тук има значение какъв цвят е): ако е червена, означава любов, бялата – сватба, жълтата – изневяра
 • карамфилът – приятни отношения без задълбочаване
 • синчецът – приятелство
 • маргаритката – хубава новина ще промени връзката ви
 • хризантемата е раздяла.
Пеперуда - бяла със златна окраска

Пеперуда – бяла със златна окраска

Поверия за пеперудите

Те са красиви, привличат погледите и въображението с невероятните си краски и символизират душата на човека. Оказва се, че има страшно много поверия, свързани с тях. Можете да ги приемете като важен знак или просто като забавление и да прекарате чудесно време с децата.

У дома

Пъстра пеперуда влита в дома ви: ако е влязла през прозореца, то на крилете си носи добра вест, обикновено свързана с женитба или попълнение в семейството. Още една означава леко раждане. За необвързаните яркостта на цветовете на пеперудите има огромно значение: ако е влязла много ярка пеперуда, това гарантира силно ревнив партньор.

Ако ви „гостува“ нощна пеперуда, това не е много добър знак – тя е едва ли не нещо като гост от отвъдното в дома ви. Затова е най-добре да хванете пеперудата и да я пуснете на воля. Нейното посещение може да е знак за болест в дома.

Когато пеперудата влезе през вратата, то можете да очаквате гости – най-вероятно стари, добри приятели, с които ще прекарате весело и вдъхновяващо.

На открито

Както си стоите навън, на полянка или край планинска рекичка, около вас могат да се появят пеперуди. Ако над главата ви кръжи пеперуда, това е верен знак за хубави новини – кацне ли на главата ви, ви очаква скорошно пътешествие и среща с мили хора от миналото.

Щом кацне на рамото ви, има значение на кое: ако е на дясното, то скоро ще ви дойдат гости, ако пък се настани на лявото, значи скоро ще се сблъскате с недоброжелатели.

Оранжева пеперуда на жълто цвете

Оранжева пеперуда на жълто цвете

Има значение и цветът на пеперудата, която се появява около вас:

 • златна, оранжева, жълта: богатство
 • червена, розова: положителни промени в личния живот, любов
 • бяла: ако първата пеперуда, която видите през годината, е бяла, значи ви очаква благополучие
 • тъмна: тя е знак за беда, но през годините хората са открили начин да се справят с лошия знак – казват, че ако се яви тъмна пеперуда, е достатъчно да я пропъдим с думите „с каквото си долетяла, с това отлитай“, за да избегнем негативните преживявания.

Източник: Журнал за жената

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар