Искате да носите пръстена като амулет? Ето как!

Още в древността хората знаели, че пръстените и гривните защитават от чуждо влияние

пръстен
Цялото ни тяло е пронизано с меридиани, а енергията, която циркулира в тях, идва при нас главно през крайниците и в частност – през ръцете. Пръстените на ръцете защитават от чуждата енергия.

Астролози и хиро-манти твърдят, че всеки пръстен е свързан с конкретна планета и стихия. И ако се съобразяваме с това, пръстените ще бъдат не само бижута, но и наши първи помощници, ще ни пазят от беди.

Когато слагате пръстен на палеца, вие активирате чувственото възприятие на света. При това привличате и парите. Според специ-алистите праволинейните, избухливи и дори малко агресивни хора предпочитат да поставят бижуто на този пръст. Наличието на пръстен на палеца за тях е и своеобразен сигнал за усмиряване на горещия им темперамент.

Украсявайки с пръстен показалеца, вие активизирате Юпитер и стихията на властта. Това придава увереност и помага да постигате целите си, при това не само в службата. Обяснението на това значение може да се открие във факта, че много владетели -като Гай Юлий Цезар например или Хенри VIII, носели пръстените си именно на този пръст.

Пръстен на показалеца на дясната ръка демонстрира стремеж към власт. Ако е поставен на лявата ръка, това символизира желание човекът да се покаже не такъв, какъвто е в действителност, както и демонстрира развита мания за величие и склонност към истерия.

Освен това според познавачи такава позиция на украшението говори за волеви и горд характер. Именно затова астролозите твърдят, че срамежливите могат да се избавят от комплексите и страховете си, ако носят пръстен на показалеца.

Средният пръст (стихията на земята, планетата Сатурн) отговаря за родовата памет. На средния пръст трябва да се носи пръстен, който сте получили по наследство. Той ще ви направи по-силни, ще получите връзка със своя род. Вярата в съдбата и магията също може да бъде показана чрез носене на пръстен на средния пръст. Обикновено красивите, уверени всебе си личности, ползващи се с популярност сред противоположния пол, които са напълно наясно със своята привлекателност и неотразимост, носят бижуто на този пръст.

Пръстен на безименния пръст (стихията на въздуха, планета -Слънце) вдъхновява, активизира творческата енергия и помага в общуването. А ако сложите пръстен на безименния пръст, подарен ви от близки хора, това ще ви помогне да подобрите личните отношения. Според древните египтяни съществува нерв, който преминава от безименния пръст право към сърцето. Може би от там тръгва обичаят венчалните и годежните пръстени да се поставят именно на този пръст.

Пръстен на кутрето (стихията на водата, планета – Меркурий) е сигурен признак за необикновена личност -творческа и изтънчена натура, притежаваща качества като красноречие и умение да убеждава. От друга страна, може да свидетелства за хитрост и комбинативност.

Следователно пръстена кутрето ще усили емоционалната ви сфера и ще ви помага да създавате нужните контакти. Можете да подарявате на своите приятели пръстени за кутрето. За хората, които носят пръстен на този пръст, казват, че са много дипломатични, общителни и лесно намират подход към всякакви личности.

Съществува и интересно вярване за пръстените и пръстите, според което, ако десничар носи пръстени, лявата му ръка означава ин, а дясната – ян. Когато човек носи пръстен на ин, получава навици и умения, ако пръстенът е на ян ръката, означава обратното – предаване на навици и умения. Съответно за левичарите местата на ин и ян се сменят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар