Как да спортуваме правилно през лятото?

промоции

Лятото е сезонът, когато може максимално да се насладим на любимите си спортове – каране на колело, плуване, бягане, игри и състезания на открито

спортуване Има ли опасност обаче забавленията да приключат в спешната помощ?

При активна тренировка загубата на течности от тялото нараства изключително много. В съчетание с горещината навън може да се стигне до дехидратация по-бързо, отколкото предполагаме.

При всяка почивка -чаша вода

За да функционира правилно, тялото ни се нуждае от вода. Без нея ендокринната система не може да изпълнява функциите си, отделителната спира да изхвърля отпадните вещества, мозъкът страда от недостатъчно кръвоснабдяване, нарушава се снабдяването с енергия на клетките в организма. По правило се нуждаем дневно от прием на 40 мл вода на 1 кг тегло. Но нуждите ни се повишават в горещите дни и особено при спортуване, когато е добре да използваме всяка пауза или кратка почивка, за да изпием чаша вода.

За баланс в организма

Обилното потене при физическа активност и високи температури води и до загубата на важните за правилната работа на клетките калий, натрий, магнезий, желязо и фосфор. Дефицитът на калий например предизвиква умора, раздразнителност и високо кръвно налягане, а този на магнезий причинява неприятните крампи или схващане на мускулите, от които често се оплакват активно спортуващите. Магнезият играе важна роля и за работата на сърцето – недостигът му може да причини хипертонична криза и сърцебиене. Активно спортуващите, особено жените, са по-застрашени и от дефицит на желязо и анемия.

За да се предпазите от мускулни крампи и да регулирате нивата на нужните ви минерали, включете в менюто си храни, богати на калий, магнезий, фосфор и желязо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар