Огледалото отразява, но и поглъща енергия

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Огледалото е най-мистичната вещ в бита на прадедите

огледало Служело е за талисман и за извършване на ритуали. Ако. е вдлъбнато, фокусира слънчевите лъчи и пали кълчища и съчки за огъня. Нощем шаманите събирали роса с лунни огледала за своите жертвени блюда и церове.

Монголският учен Бямбин Ринчен твърди, че видял огледало, изработено от художника Занабазар (1635-1724). Насочено към светлина, в него се появявал образът на богинята Тара. Шедьоврите на този художник са две бронзови статуетки на бялата и на зелената Тара.

Огледала със загадъчни свойства има и в Китай, датирани към 206 г. пр.Хр. Руски, китайски и немски учени безуспешно опитвали да ги изучат.

Езотерични учени твърдят, че огледалото освен предмети отразява и енергии – космическа, човешка и от предмети. Затова с него трябва да се внимава. Отразената енергия може да помогне, но и да навреди. Космическата енергия например е силна и потиска човешката. Затова човек не бива да се оглежда, докато е на улицата, тогава може да прихване и лошата енергия от други хора.

Огледалото не само отразява, но и поглъща енергия. И понеже в него се оглеждат всякакви хора, лошата енергия вреди на по-слабите, потиска по-чувствителните. Затова всеки трябва да си има огледало и да се оглежда само когато се чувства добре и е весел.

Твърди се, че жените стареят по-бързо от мъжете, тъй като стоят по-дълго пред огледалото. Отразената собствена енергия уврежда аурата им.

Получава се интерференция, или наслагване на вълни. Затова колкото повече се оглеждаш, толкова повече сила губиш. Огледалото сякаш я изсмуква.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар