БГ режисьор поставя „Фигаро“ в Париж

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Българският режисьор Галин Стоев за пореден път ще зарадва френската публика, като този път се е заел да постави в Париж операта „Сватбата на Фигаро“, пише в. „Телеграф“.

За реализацията на Моцартовата творба той ще ангажира все млади оперни певци, които да се справят и с актьорските задачи.

Най-новият спектакъл на Стоев – „Тартюф“, който в момента се играе на сцената на „Комеди Франсез“, е сред предпочитаните постановки от парижани и събира ласкави отзиви както от критиката, така и от публиката. Билетите за постановката са разпродадени месеци напред. На едно от представленията дори присъства култовият френски актьор Жан-Пол Белмондо, който на

Галин Стоев

Галин Стоев

финала аплодира на крака актьорите и режисьора.

Критиците определят сценичната реализация на „Тартюф“ като авангардна, в една от сцените главният герой (в ролята е Мишел Вюийморз) сваля панталона си и остава гол. Тялото на актьора обаче е естетски прикрито, тъй като ризата му е достатъчно дълга, за да не се види съвсем мъжкото му достойнство.

У нас спектакъл на Галин Стоев се играе на сцената на столичния Театър 199 – „Хората от Оз“, по текстове на Яна Борисова. Стоев дори планира да реализира и парижка версия на представлението.

Преди години Стоев направи един от най-успешните театрални проекти на родна земя – „Монолози за вагината“, от американката Ева Енслър на сцената на Театър 199. В главните роли тогава се изявяваха актрисите Цветана Манева, Снежина Петрова и Вяра Коларова.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар