Колко нормално пътуваш? – 8 „странни” неща, които са си съвсем нормални

Ако знаеш как е „свръхбагаж” на няколко европейски езика, тази страница е точно за теб…

1. Да жадуваш за култура. Според проучване на един от големите международни сайтове за хотелски резервации, близо 80% от младите жени в Европа посочват „разглеждането на забележителности” като основната причина за пътуване в чужбина.

2. Да летиш от привързаност. Втората по честота причина (посочвана в 53% от случаите) за посещение зад граница е среща с приятели и роднини, които живеят в друга държава.

3. Да следваш вълнуващите събития – в Европейския съюз 40 % от пътувалите през 2010 г. млади хора са посетили поне един фестивал или концерт на любима група. Миналия месец младежи от целия свят заляха Лондон, за да присъстват на сватбата на Уил и Кейт!

4. Кризата да ти е сложила спирачки. През изминалата година ЕС е отчел 6% спад в трансграничните пътувания сред хората под 27-годишна възраст. В България пък едва 11% от работещите жени са успели да си позволят повече от една екскурзия я чужбина.

5.  Да си почиваш от интернет по време на път. Международно проучване сочи, че 70% от иначе активните онлайн млади хора не проверяват имейла си и не публикуват във фейсбук всеки ден, ако са на пътешествие.

6. Да си наистина „тежък случай”. Над ¼ от всички българки, летели със самолет през 2010 г. не са успели да се вместят в изискването за тегло и обем на ръчния багаж, а при регистрацията на куфарите на 14% от тях също са били прекалено тежки. (32% от младите жени не побират гримовете си в плик 1л, изискван от летищата)

7. Да планираш всичко сама, когато пътуваш с гаджето си. Романтичните екскурзии са сравнително рядък лукс за българските момичета – едва 18% са пътували само с половинката си през 2010 г. В почти 90% от тези случай дамата е поела цялата организация на пътуването.

8. Да пътешестваш в стадо. Близо 60 на сто от младите момичета в България пътуват в група от 4 до 8 човека. Тези „масови мероприятия” имат две популярни дестинации – български морски и планински курорти.

Цели 30% от младите европейки се отдават на приключенски секс по време на пътуване! В топ 3 на най-добрите международни любовници са британците, италианците и австралийците.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар