Рок-енд-ролът е победител в топ британските музикални награди!

Наградата на Брит за най-добър албум и най-добра британска група спечелиха Арктик Мънкис  (Arctic Monkeys/АМ)!

В жестока надпревара с идолите на тийнейджърите – One Direction, рокаджийте от Arctic Monkeys се представиха супер завладяващо! Техният фронтмен Алекс Търнър определено беше доволен, когато заяви, че рокендролът никога няма да умре. Четиримата от рокгрупата забиха за откриването с хита си „RU Mine?“. Техните фенове знаят, че рокаджийте отказаха да присъстват на церемонията за раздаване на наградите Брит през 2006 г. и не получиха приза си за пробив. За 2007 г. групата си получи наградата, но бяха маскирани, а през 2008 г. присъстваха, но бяха облекли дрехи на селски арендатори и изнесоха саркастична реч.

One Direction спечелиха наградите за световен успех и за най-добър видеоклип към парчето им „Best Song Ever“. Те, също така, спечелиха общественото гласуване за най-добро британско видео. Тяхната победа за най-добра песен бе подкрепена от 17 800 000 Twitter последователи!

Церемонията за наградите беше доста пищно организирана и този път, като на живо пяха Кейти Пери, Бруно Марс, Ели Гулдинг, Найл Роджърс и Бионсе. Най-добър британски изпълнител спечели Дейвид Бауи, Ели Гулдинг взе награда за най-добра британска изпълнителка, а за най-добър сингъл наградата получи Rudimental за „Waiting All Night“ с участието на Ела Ейър. Това е и парчето, което е най-излъчвано по радио и телевизия в България. Рок групата Bastille спечели награда за пробив.

Най-добър изпълнител от чужда държава спечели Бруно Марс, а най-добра изпълнителка Lorde, която се смята за сензация в Нова Зеландия. Призът за най-добра международна група взе френският дует Daft Punk.

Носител на наградата „Изборът на критиците” беше предварително известен и това е Сам Смит. Този приз се присъжда на певци, които имат големи шансове да пожънат успехи на световно ниво.

 

 

Топ 3 на най-добрите рок групи!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар