Поредната бездарно организирана класация на БГ радио!

„500-те най-велики български песни“! Добро е заглавието, но … само то! За 2 месеца са гласували само 10 хиляди! Може ли въобще да говорим за някаква представителност на такава жалка класация?!

Явно повечето хора от гласувалите познават само няколко български певци и това е така, защото се въртят само те в ефира! Не че не са талантливи или че нямат хубави песни, но не са равностойно представени всички песни и изпълнители. Доказателство? Погледнете класацията за най-слушаните песни в България за 2013 г. – от първите 100 само 17 са български!  Това означава, че изключително малко българска музика се пуска в медиите, а да не говорим как се подбира. Със сигурност има нещо общо с това, че в България всичко е пари…

Да не говорим, че при такива класации винаги е възможна манипулация, тъй като няма как да се разбере дали 1 човек гласува само веднъж! Отчита се, евентуално, само дали са различни IP адресите, но 1 човек може да смени поне 20 такива днес – умножете го за 100 човека – 2000 гласа за 1 ден! ХА – работа само за 5 дни и готово – 10 000! Е, не е ли смешно?

Прав е един от най-талантливите ни певци – Панайот Панайотов, като казва, че не приема такава класация! „Тази класация е някакъв майтап“ – коментира той. Този божествен глас, който изпя уникално невероятни песни, включително „Момчето, което говори с морето“ – е класиран на 182 позиция! И вижте само колко „световно неизвестни” песни и изпълнители са преди него!

Той още през 1978 г. е записал „Горчиво вино“ с Биг бенда на БНР, по текст на Евтим Евтимов и музика на великия Ангел Заберски, а аранжиментът е направил Вили Казасян. Защо не пускате тази песен, ало, БГ радио?

Горчива обич нека ме опива.

От старите винари още знам,

че истинското вино е горчиво.

За подсладеноняма да те дам!

Ами „Охридското езеро“, „Здравей, обич моя“, „От любов не се умира“…Той е уникален! Ние нямаме друг такъв глас! А ТЕ ГО КЛАСИРАЛИ 182 – КО? НЕ!

„Моята песен е проверена в годините и не признавам музикално подреждане, в което преди нея има повече от сто други. Това е хит, слушан над трийсет години и ще ме надживее. За мен трябва да е сред първите пет най-велики български песни. Тези резултати са изманипулирани“, заяви Панайотов, цитиран от в-к „168 часа“.

Уважаеми от БГ радио, или си намерете по-щедри спонсори за по-широко разгласяване на класацията, или си намерете по-добри организатори – тази работа не става така!

 

Васко Кръпката: Счупих си крака при скачане на сцената!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар