Знаете ли какви суеверия са свързани с нашето облекло?

Множество поличби и суеверия са свързани с нашето облекло

 

облекло

Едни от тях се отнасят до отвъдните сили, други са подсказани от житейския опит.

Още от деца знаем, че ако облечем дрехата си наобратно – задната страна отпред, предната – отзад, това ни предвещава приятна изненада. А ако я облечем наопаки, не е на добро. В никакъв случай не трябва да зашивате нещо, докато дрехата е на гърба ви – ще зашиете щастието си.

Особени поличби се отнасяли до отношенията с нечистите и отвъдните сили. Таласъмите например били изобразявани облечени в животинска кожа, с разменени обувки на краката. Затова, ако се заблудите в гората и не можете да намерите пътя, можете да се преоблечете като „таласъм“. Закопчайте палтото или дрехата си обратно на посоката, съответстваща на вашата полова принадлежност (жените – от дясно наляво, мъжете – от ляво надясно) и разменете обувките си. Можете да обърнете дрехите си наопаки. Тогава горският „стопанин“ непременно ще ви приеме за свой и ще ви пусне да си вървите.

Съвременните парапсихолози трактуват това суеверие по друг начин. В гората, казват те, има аномални зони, където присъства затворено кръгово излъчване, въздействащо на психиката. Затова, попадайки в такава зона, човек се движи в кръг. Безпорядъкът в облеклото разрушава този затворен контур и човекът се освобождава от „магията“.

Да обърнем внимание и на фасона на облеклото. Неслучайно на мода са миниполите и шортите. Работата не е в сексуалната революция, а в това, че тези дрехи са „настроени“на една честота с околната среда. Така че късата пола не само ще спомогне да демонстрирате красивите си крака, но и ще подобри душевното и физическото ви състояние, ще привлече успеха към вас.

А максиправите форми, така любими на скромните дами, напротив, оказват разрушаващо действие върху аурата. Затова моделиерите са измислили поли с разрези, които препятстват изтичането на биоенергия. При мъжете, за щастие, панталоните имат два крачола…

И мъжете, и жените е полезно да носят колани -това повишава енергетиката, като не й позволява да изтича от психоенергетичния център, разположен на два пръста под пъпа (в далекоизточната езотерична традиция той се смята за хранилище на жизнената енергия).

Още един енергетически полезен детайл в тоалета са високите яки (поло) и шаловете. Те прикриват гърления енергетичен център – вишудха, който отговаря за енергията, изразходвана в процеса на общуване. Затова, ако имате основание да смятате, че в обкръжението ви има енергетични вампири, елегантният шал няма да е излишен при среща с подобни персони, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар