Вещерски гривни носят бавна смърт?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

В наши дни възлите се използват широко с декоративна цел – в облеклото, в украшенията, в предметите на интериора

 

вещици възел

Смята се, че възелът е предпазен амулет, който не позволява нечистата сила да нанесе вреда на онзи, който го е завързал, или този, който го притежава. Но не всички композиции носят позитивен смисъл. В младежка среда например са много модерни т.нар. „вещерски стълбички“ – гривни от тънки кожени каишки (обикновено черни на цвят), на които са завързани възелчета. Такава каишка (дълга до 2 метра) се увива около китката, а краищата й, на свой ред, здраво се завързват.

Историята на произхода на това украшение води началото си от истинска черна магия, за което малцина от младежите знаят. Още от Средновековието е дошло поверието, че „стълба“ от черен канап, завързана девет пъти на възел от вещица и скрита на тайно място, може да предизвика бавната смърт на жертвата.

Същия метод използват и съвременните английски и американски вещици: по време на монотонно ритуално песнопение вещицата завързва на въженце девет възела, като мислено си представя целта на своята работа (докато завърже възлите, силата й преминава в тях и сякаш се консервира). Според този метод можете да активирате магията, като започнете бавно да развързвате възлите. Кой знае чия смърт ще предизвикате, като неволно развържете възелчетата на своята кожена „гривничка“, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар