Как да подобрите интуицията си?

Интуицията е неизменен помощник на успелите в личния живот и служебните дела

интуиция

Понякога тези хора изненадват околните с на пръв поглед нелогичните си решения и постъпки. След време обаче неизменно се оказва, че са били прави.

Ако и вие искате да изострите шестото си чувство, е достатъчно да извървите 6 стъпки.

1. Научете се сами да предизвиквате емоциите си. Дори да ви е тъжно, се усмихнете насила и задръжте щастливия израз на лицето си. Само след няколко минути ще усетите как се успокоявате. За явлението има научно обяснение – чрез движенията на тялото стимулирате определени нервни окончания, които променят емоционалното ви състояние. Когато овладеете емоциите си, ще се подобри и способността ви да тълкувате чуждите чувства и да долавяте дори най-незначимата на пръв поглед информация от външния свят. А шестото чувство е именно това -умението да получавате, а след това и да анализирате посланията, които достигат до вас от околната среда и другите живи същества.

2. Обръщайте внимание на всичко, което долавяте чрез сетивата ви. Когато ви се стори, че виждате, чувате, усещате, подушвате или вкусвате нещо, което не може да си обясните чрез разума, просто го запишете в тефтер. Скоро ще установите, че имате все повече интуитивни проблясъци и че те ви помагат все по-точно да се ориентирате в обстановката.

3. Работете над себе си. Правете всичко, което е по силите ви, за да постигнете мечтаните тяло, начин на мислене и социално положение. Така ще преодолеете комплексите, които ви пречат да се съсредоточите върху важните неща в живота.

4. Тълкувайте сънищата си. Всеки ден си записвайте нощните си видения. Обръщайте внимание не толкова на действията, колкото на чувствата, които сте изпитвали, докато са се случвали. Така, на първо време, ще разбирате дали през идващия ден ви очакват добри или лоши неща. По-нататък ще се научите да тълкувате и все по-прецизно сънищата си.

5. Не нарушавайте ценностната си система. Ако всекидневно лъжете околните или се самозаблуждавате, няма как да изострите интуицията си. Защото тя работи само когато сте в мир със себе си. А това означава да не отстъпвате от принципите, които считате за най-важни.

6. Постоянно се упражнявайте. Няма как веднага да станете музикален виртуоз. Трябват години работа, за да го постигнете. Същото се отнася и до развитието на шестото ви чувство. Само с упоритост и търпение ще може да се научите да отсявате информацията, която смятате за важна и полезна за своето развитие, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар