Парфюмът като белег за социален статус

промоции

Ползването на скъп парфюм е типичен знак за принадлежност към елита. Богатите хора често купуват парфюми не само заради аромата им, но и за да демонстрират висок социален статус.

Ние ще се постараем да ви дадем няколко насоки за това какъв аромат би ви подхождал. Естествено, изборът е изцяло във ваши ръце. Но би било доста несериозно да си купите парфюм, само защото ви е препоръчан от приятелка.

Парфюмите се разделят според аромата си на няколко основни групи – свежи аромати, цветни, леки, тревни и тежки.

Тежките аромати не се препоръчват за млади момичета. Те са предназначени за по-зрели жени с тъмни коси и кожа. А русите трябва да ползват леки и свежи аромати. Възрастта и визията се вземат предвид и при жените спортен тип – използвайте свежи и тревни ухания. Освен това на бизнес среща в делова обстановка не е уместно да ползвате екзотични аромати. Те подхождат повече, когато сте на забавление.

Разделянето на ароматите „за блондинки”, „за тъмнокоси” или „за червени коси”, има основание. Например,  кожата на русите жени обикновено е суха и затова не задържа миризмата на парфюма, поради което той запълва пространството около нея. Представете си ефекта, ако сте сложили силно ориенталско ухание – околните ще се отдръпват от вас. При брюнетките кожата обикновено е по-тъмна и по-мазна, което позволява парфюмът да се съхранява по-дълго, като по-бавно и по-незабележимо се разпространява в пространството. Затова и по-тежките „източни“ аромати при брюнетките стоят добре. Нежната кожа на червенокосите пък може да бъде несъвместима с аромати, в които преобладават зелените нотки.

Ако целият ви ден се очертава да бъдете в движение, ще имате нужда от лек и свеж аромат, който има ухание на горски билки или цитрусови плодове.perfume

Ако пък имате повод за празник или сте канени на тържествено събитие – изберете не тежък, а цветен аромат. Според вкусовете ви, изберете нюанса – като се стремите той да е интересен, необичаен и запомнящ се парфюм.

Изберете лек и ненатрапчив аромат за всекидневна употреба, който ползвате когато отивате до магазина, на фитнес, на разходка или в провинцията.

 

 

Мигрената – как да облекчите болките?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар