Вино и шоколад – страхотна комбинация за нашата красота

В домашната козметика се използват екстракт и масло от семките на гроздето и червени вина

какао

Рубинената течност е абсолютен шампион по количество на полифеноли – биоактивни вещества, които са мощни антиоксиданти. Осигуряват максимална защита от свободните радикали и забавят процеса на стареене. Полифенолите предотвратяват задържането на вода и са ефективни в борбата с целулита. Гроздовото масло възстановява разрушените колагенови влакна и прави кожата по-еластична. В зависимост от типа кожа специалистите подбират съответния сорт вино.

Медът освен захари (глюкоза и фруктоза) съдържа 20 ценни аминокиселини, минерали – калий, калций, магнезий, натрий, органични киселини – млечна, лимонена, винена. Има почистващо и тонизиращо действие, абсорбира токсините и ги „измита“ Затова се използва не само за лице, а и в антицелулитни процедури. Най-важната му функция е, че задържа водата в клетките.

Какаовият прах и какаовото масло, които са съставки на шоколада, хидратират кожата и й действат като биолифтинг. Като силен антидепресант стимулира синтеза на хормона на щастието – серотонина, и има антистрес действие.

Релаксирайте с вана. Затоплете 70 мл прясно мляко и прибавете 70 г натурален шоколад на парченца. Когато се стопят, в течността изсипете пяна за вана (душ-гел). Излейте сместта във водата във ваната. И се отпуснете за 20 минути. Процедурата ще ви ободри, а кожата на тялото ще стане мека, гладка и тонизиранa, съветва вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар