Какво говори пръстенът?

Пръстенът говори не толкова за доходите на своя стопанин, колкото за неговите желания и стремежи

пръстен

Бижуто е като миниатюрен портрет на онзи, който го носи, стига да знаете как да разгадаете неговия език.

Носи ли някой пръстен на средния пръст – подвластен на планетата Марс, значи много държи да привлича чуждото внимание. Невъздържан и емоционален, този човек притежава голяма вътрешна енергия и често се чуди къде да я дене.

Показалецът е пръстът на Юпитер и когато е украсен, издава волеви характер, стремеж към власт и склонност към агресия. Ако някой обичайно носи пръстен на десния си показалец, то притежава хладен разум и пресметливост, докато ако бижуто е на левия, свидетелства за мания за величие и донякъде за истеричност. Видите ли човек с пръстени и на двата показалеца, бягайте – тази личност не се спира пред нищо по пътя към целта.

Украшение, с изключение на венчална халка, поставено на безименния пръст (подвластен на Слънцето), говори за любов към красивото, към лукса и изисканите обноски. Ако някой постоянно носи там пръстен, значи е романтик, ценител на удоволствията в живота и на чувствените наслаждения. Казват също, че ако имаш пръстен на безименния пръст, ще се сдобиеш с известност и богатство, пише вестник „Всичко за семейството“.

А защо венчалната халка се носи именно на този пръст? Вероятно дължим този обичай на древните египтяни, които вярвали, че “ артерията на любовта“ свързва безименния пръст със сърцето. Любопитна подробност е, че в САЩ, Великобритания, Италия и Франция халката се носи на лявата ръка, докато в Източна Европа, Испания, Индия и Венецуела се сляга на дясната. В Холандия, Австрия и Белгия пък няма значение – едни я носят на лявата, други на дясната ръка.

Някои кичат с пръстен и кутрето, което е подвластно на Меркурий. Обикновено това са личности, свързани със света на изкуството, с остър,необикновен ум. Често обаче имат склонност към интриги, самовлюбени са и лесно предават интересите на своите приятели, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар