Еротични образи объркват мъжете

промоции

Щом видят съблазнителна поразголена жена, мъжете с високо ниво на тестостерон губят способността си да вземат точни решения и се объркват.
Това са открили белгийски учени. Те са помолили група доброволци да поиграят на игра, в хода на която трябва да поделят помежду си определена сума пари. Периодично им показвали реклами на фотомодели по бикини. В тези случаи мъжете с високо ниво на тестостерон демонстрирали най-лоши резултати.
Нивото на този хормон е „изходна величина“, която се формира още в периода на вътреутробното развитие. То може да се установи чрез сравнение между дължините на показалеца и на безименния пръст. По-дългият безименен е признак на високо ниво на тестостерона. Новите белгийски изследвания показват, че този тип мъже лесно „губят контрол “ .
Пейзажите, възрастните жени, спортните снимки и всичко останало не ги изважда от равновесие.
Новото наблюдение ще помогне да се разбере защо рекламните агенции обичат толкова много да използват еротични образи на съблазнителни жени. Досега влиянието на този тип клипове и рекламни табла върху мисленето и поведението на мъжете не е изучавано. Доказано е обаче, че при вида на хубавица при сделка мъжът е склонен да иска по-скромна сума сега, веднага, отколкото по-голяма, но по-късно. Вероятно така иска да се почувства „тежкар“ по-бързо. При вида на сексапилка с омайващи очи мъжете не се пазарят при сделки.

Из в. “Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар