Истината за оргазма

При мъжете всичко е просто – съвсем малко е необходимо, за да се задейства програма, неминуемо водеща до върховния миг. Отначало има желание, после следва секс и накрая – експлозия. Това е всичко за мъжкия оргазъм. Или така се смята. Всъщност нещата са доста по-сложни.

От колко време се нуждае мъжът, за да свърши?

Възможно е между пър­вата възбуда и оргазма да минат само една или две минути.

Как свършва най-бързо?

Най-сигурният път за бърз мъжки оргазъм е самозадоволяването. На второ място – секс с парт­ньорка, която познава предпочитанията му и го глези с ръка или орално преди директното про­никване.

Как може да се забави оргазмът?

Ще помогне, ако прити­снете пениса му леко с ръка малко преди оргазма.

И мъжете ли имитират оргазъм?

Да, 20-30% от тях го пра­вят.

Има ли оргазъм без еякулация?

Да. Това са два отделни процеса. За да има еякула­ция, е необходимо да има и оргазъм, но може да се случи така, че въпреки ор­газма да няма еякулация.

Как мъжете усещат оргазма?

Както и жените. След няколко страстни спазъма тялото се отпуска. Мъжът е на седмото небе – акти­вират се същите области в мозъка, както и при прием на хероин.

Колко пъти за една нощ може той да прави секс?

Веднага след оргазма не може да прави нищо. Нер­вите му не са в състояние да реагират на сексуални дразнения. Има нужда от мъничко време – поне колкото е траяла фазата преди оргазма. След това може да има и втори път. При по-активните мъже може да има и трети, и четвърти път. Но това е по-скоро изключение.

Оргазмът при жената не трябва да е мистерия

Всяка жена, която стига до оргазъм, е нерешена загадка за науката. Без значение дали стига дотам сама, с любимия или със случаен партньор за една нощ. До днес не е ясно защо въобще има оргазъм при жената. При мъжете работата е ясна – биоло­гичната им задача е да разпространяват гените си. Затова е нужна еяку­лация, която пък идва след оргазма.

Вагинален или клиторен?

Явно при жената оргаз­мът е просто лукс, чийто единствен смисъл е да ни достави удоволствие от секса и евентуално да забременеем. Но това се случва и; без него. Имало е времена, когато мъжете са смятали оргазма при жената за нещо ненор­мално, особено ако не се случва вагинално, т.е. при движението напред-назад. А всъщност при повечето жени върхът идва при стимулация на клитора, не че става всеки път.

Многократен оргазъм?

Нашата страст е нещо дос­та своеволно. Тя се нуж­дае от спокойствие, което не се постига винаги. А и има жени, които се сра­муват да споделят кое им доставя удоволствие. От­делно пък немалко мъже не са особено запознати с женската чувственост.

Няма указания за ползване на женското тяло. Оргазмът при жена­та е като танц на страст­та, при който тя усеща реакцията на партньора като мелодия – бързо или бавно, нежно или грубо. Но никоя двойка няма постоянен абонамент за оргазма на жената.

Той и тя – сравнение

При него оргазмът трае от две до пет секунди, при жената до 15 секунди. Мъжете свършват по-чес­то. Почти две трети от тях имат при почти всеки акт оргазъм. При жените са само 32%. А 10% от тях ни­кога не са имали оргазъм. Според едно изследване мъжете стигат до върха най-често, ако живеят с партньорката си.

 Цветни есенции разпалват желанието

Ако смятате, че сексуалният ви живот е скучен и вял и искате да направите любовните игри по-вълнуващи, опитайте с есенция от роза. Тя разпалва желанието на жената да върне красотата в интимния си живот. Ако липсата на интерес се дължи на умора, пробвайте с есенция от маслина. Ако усещате нежелание всеки път когато вашият парт­ньор търси близост с вас, опитай­те с есенция от габър.

Китайски секс удоволствия

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар