Какво вещаят летящите предсказатели?

Совата е мъдра птица, при това и дълголетница и подобно на гарвана – предвестница на смъртта

sova

В Британия съществува поверие, че ако двойка сови кацне на оградата на родовия замък на лордове, в семейството ще има смърт. Гърците наричат совата „погребална птица”. В Англия вярват, че крясъците на совата над селското гробище, са плачът й за изгубилата девствеността си девойка.

Към врабеца народът има нееднозначно отношение. От една страна, то е ласкаво – наричат го „врабченце”, от друга – смятан е за един от най-главните вредители за селското стопанство. Това отношение се задълбочава и от това, че според апокрифните оказания врабец участва непосредствено в разпъването на Христос. В английското графство Кент съществува поверие, че във врабчета се въплъщават душите на починалите. Затова да се държи в клетка, а още повече да се убие врабче, означава да повикаш бедата в дома.

Свраката също е надарена с интелект, способна е да взема самостоятелни решения. Смята се, че тя е вестоносец и по поведението й може да се съди дали новините са добри, или лоши. В Англия вярват, че крясъкът на свраката около дома предвещава смърт на член на семейството. Но ако сврака кацне на покрива, това е прекрасен знак, означаващ, че нещастията и бедите ще ви подминат.

В Съмърсет е прието да се покланяте при среща със свраки, иначе може да ви сполети беда. На късмет е да срещнете двойка свраки, когато отивате за риба – уловът ви е осигурен. Има любопитно обяснение на лошите поличби, свързани с тази птица. Когато е построен Ноевият ковчег, свраката е единствената, която отказва да се качи върху него. Вместо това се притаява в тъмно ъгълче във вътрешността му и се надсмива над потъващия свят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар