Кое е цветето-талисман на всяка зодия?

Всички обичаме цветята, но малцина знаят, че те могат да ни донесат успех и щастие в живота

zodiac
Защото всеки от нас има свое растение талисман.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Овен, Лъв, Стрелец

За огнените знаци са особено подходящи растения, които отделят в голямо количество кислород, особено в нощната част от денонощието. Както разбирате, именно кислородът помага на огъня да гори по-ярко, а следователно повишава енергетиката на огнения знак.

Ако не ви достигат нежност и грижа – изберете сансевиера (свекървин език). Ако имате душевни рани и тежки спомени – каланхое и алое.

Ако се нуждаете от материално благополучие – изберете бегония. За кралско благополучие не издребнявайте – изберете кралска бегония.

За съжаление, в наше време миртата не е особено популярна, но в древността е символизирала съпружеството и домашното благополучие. Най-благоприятна атмосфера в помещението създава цъфтящо миртово дърво. За огнените знаци то носи стабилност и траен и верен брак.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Водолей, Близнаци, Везни

Най-доброто цвете за въздушния знак, желаещ да повиши материалното си благополучие, е дебела мара (парично дърво). Тя помага да се преодолее главната отрицателна черта на въздушните знаци – силното желание за бърз резултат. Растението не се нуждае от често поливане. То ще ви научи на главния урок на благополучието: благото ще бъде получено в нужното време, а с бързане само можете да развалите нещата.

За всички въздушни знаци, които искат да уредят личния си живот, са подходящи гардения и циклама.

Ако, обратното, желаете самота – отглеждайте теменужки. А още по-добре си вземете кактус – той притежава свойството да плаши обожателите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Риби, Рак, Скорпион

Водните знаци, като никой друг, се нуждаят от хармонизация на енергетиката. Те силно се поддават на своите настроения, затова са им нужни растения, които да им станат приятели и да изчистват енергетик ката на помещенията и тяхната собствена.
Едно от тези растения е хлорофитумът. Той трансформира негативната енергия в позитивна. Най-много това цвете обича кухнята – поставете го там. Интересното е, че хлорофитумът носи успех на тези, които смятат да се преместят или да се сдобият с ново жилище. Ако го отглеждате с тази мисъл, ще сработи. Обещайте на растението, че ще блести в новата ви кухня, в новия ви дом, и то няма да може да се откаже от такова предложение!

За индикатор за енергетиката на дома по право се смята здравецът. Той притежава голяма сила, способна да защити от всякакви енергийни въздействия.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Телец, Дева, Козирог

За земните знаци са благоприятни всякакви цветя – хризантеми, рози.
Жълтите и пурпурните рози се смятат за генератори на положителната енергия ци. Благоприятно е да ги отглеждате както в градината, така и в дома. Смята се, че розата изработва положителни енергийни кръгови импулси и изпълва пространството с добра енергия.

Нито една китайска градина не минава без хризантеми. Това цвете защитава дома от негативни енергийни същности. Но не поставяйте цветовете му в спалнята – те потискат в съня женската енергетика.

Традиционно на земните знаци носят щастие цитрусовите дървета. Лимоновото дърво значително ще повиши имунитета ви, ако сте склонни към простуди или сте човек на възраст. Портокалово или мандариново дърво способстват за зачеване на нов живот, както и за психическа и физическа релаксация.
На земните знаци често им липсва гъвкавост, затова благоприятни за тях са виещите се растения.

Традесканция, лиана, бръшлян се отнасят към т.нар. растения-барометри. С тяхна помощ ще се научите да регулирате атмосферата в дома, тъй като при най-малкия дисбаланс те сигнализират с пожълтяване и опада- не на листата.

Главното е да помните, че независимо към кой знак принадлежите, трябва да избирате растението с душата си – ако усетите, че то може да ви стане приятел, не се колебайте. И не забравяйте да го дарите с любов и благодарност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар