8-те големи ползи от ревността

Мислите си, че ревността е нещо лошо? Грешите! Понякога именно това чувство помага на връзката да е здрава. Ето кои са 8-те големи ползи от това да ревнуваме.

1. Стимул за подобряване на комуникацията

Използвайте ревността, за да създадете по-пълноценна връзка с половинката си. Това може да стане чрез здравословно изговаряне на проблема. Например вместо да проявите по пасивно-агресивен начин чувствата си, като кажете нещо от рода: „Съжалявам, че нямам тяло като това на момичето, което цяла вечер флиртуваше с теб на партито“, много повече ще спечелите, ако споделите: „Трябва да ти призная, че изпитах

ревност

А вие ревнувате ли?

лека ревност, докато наблюдавах, как флиртуваше с теб това красиво момиче. Ти изглеждаше много привлекателен.“

2. Ценно напомняне

Внезапно появилото се жегване на ревността може да ви напомни колко важен за вас е партньорът ви. Да, това може да е наистина ценно напомняне, което да ви помогне да помислите за нещата, който най-много харесвате в любимия. Истината е, че понякога се нуждаем от лек тласък в тази посока, просто да си припомним кое е наистина важното в отношенията ни. И разбира се, да покажем по красив и мил начин колко много държим на партньора си.

3. Афродизиак

Ако сте почувствали раздразнение при мисълта, че някой се опитва да прелъсти вашия партньор, то това със сигурност означава, че помежду ви все още е жива искрата. Това много помага да си спомните за горещите преживявания от първите месеци, прекарани в прегръдките на любимия. Доказано е, че сексуалният интерес, позагубен с времето, може силно да се повиши при мисълта или при гледката на това как друга жена флиртува с половинката ни.

4. Сигнал за личностна промяна

Понякога именно появата на ревността подсказва, че сте неуверени или нещастни от това което сте или с което се занимавате, и е добре да приемете това като сигнал да промените себе си и живота си в положителна посока. Например, ако ревнувате от новата колежка на мъжа си, защото тя е хем красива, хем елегантна и винаги с идеално поддържани прическа, маникюр и т.н., може би това ще е стимул за вас да обърнете повече внимание на собствения си външен вид. Може би именно това ще ви помогне да свалите онези 4-5 излишни кила, да започнете да се храните по-здравословно и да спортувате редовно и т.н. Резултатът ще е двоен – хем вие ще се харесвате повече, хем и партньорът ви ще го забележи и оцени.

5. Магията на устното уверение

Погледнете на нещата и от обратната страна. Когато почувствате ревност, ви се иска любимият просто да ви каже да не се притеснявате и че за него няма по-важен човек от вас в целия свят, нали?

Но сещате ли се, че и той има нужда да бъде подкрепен от вас с подобни думи, има нужда да е наясно с чувствата ви? Обърнете изпитването на ревност в позитивно послание и кажете на половинката си, че държите на него и не бихте искали да го загубите за нищо на света. Всеки обича да му се показва, че е истински ценен.

6. Радар на несигурността

Да изпитвате ревност може да е и индикация, че имате проблеми със самочувствието. Затова опитайте се да разгадаете добре причините за появата на това разяждащо чувство. Може да се окаже, че корените са много, наистина много по-дълбоки – може да стигат чак до ранното ви детство, когато не сте се чувствали достатъчно обичани и закриляни. А може да ви стане ясно, че ревността е породена от тоталната несъвместимост между вас и партньора ви и от това, че единият е далеч по-отдаден на връзката от другия.

Замислете се с какви реални постъпки можете да промените това положение: дали се нуждаете от терапия, за да преодолеете лични проблеми, или от сърдечен разговор с любимия, или може би и от двете…

7. Преподреждане на приоритетите

Заради многото ангажименти и все по-голямата динамика, в която живеем, често пренебрегваме най-важните неща, като например отстъпваме от основни принципи за поддържането на връзката с любимия.

Често прехвърляме вниманието си предимно върху децата или пък върху служебни задачи и проблеми. Не се притеснявайте от ревността, по-скоро се опитайте да направите промени в нужната посока – дори и да са простички като прегръдка и целувка за довиждане и за добре дошъл, пише „Журнал за жената“.

8. Мотивация да си по-добър партньор

Всеки понякога се подава на рутината и забравя да инвестира своята част от усилията в поддържането на красиви и пълноценни отношения. Именно изпитването на ревност може да ви отрезви и да ви накара отново да се стремите да сте най-добрият партньор за вашия любим. Защо да не го изненадате, като му приготвите любимото ястие или пък му подарите билети за концерт на любимата му група? Усилията от ваша страна най-вероятно ще мотивират и половинката ви и от своя страна той може би също ще ви зарадва с още по-добро отношение към вас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар