Древен японски ритуал за пари

Прави се лесно и помага

1. Парите трябва да се съхраняват в бял портфейл

Най-добре би било да е от змийска кожа, въпреки че това е най-скъпият вариант. Вярата се свързва с японската богиня на богатството Бентен, която някога е приемала формата на бяла змия. С течение на времето тази история се разпространи толкова много, че сега всеки, който иска да събере пари, държи поне малко пари в бял портфейл.

2. Дръжте поне едно растение за пари в къщата

Много растения носят този популярен прякор. Сред тях е известната билка „долар“, но също така златният бръшлян е придружен от вярата, че привлича богатство. Трябва да бъдете много внимателни, за да няма сухи листа върху растението, защото тогава парите ще напуснат къщата.

3. Не забравяйте да сложите монета в джобовете на новия си гардероб

Винаги, когато купувате нещо ново от дрехите, поставяйте монета във всеки джоб. Това е старо суеверие, придружаващо поговорката „как да се радваме“ или „как да привличаме“.

4. Никога не слагайте пари на пода

Противно на нашето убеждение, че монетите трябва да се хвърлят в ъгъла на нова къща или магазин, фън шуй не съветва да слагате нещо, което съдържа пари на пода. Това се отнася и за портмоне или портфейл.

5. Никога не подсвирквайте в къщата

Тази вяра произхожда от Европа, но се е разпространила по целия свят. Смята се, че играта привлича негативна енергия и зли сили, които ще отнемат имуществото ви. Преди се казваше „не подсвирвай, ще привлечеш мишки в къщата“. Опасните вредители, които могат да унищожат хранителните запаси в къщата, сега са символ на оттичането на богатството от къщата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар