Мистерията на часовника: защо смъртта спира времето?

Криминалистите обръщат специално внимание на това, че смъртта спира часовника. И ако в момента на смъртта на човека часовникът му е спрял, фактът се протоколира

Известни са случаи,когато часовници са спирали не само на ръката на покойния, но понякога и в цялото жилище. Съвпадение ли е това, или закономерност, никой не може да обясни, но легендите и историите за такива случаи се предават от поколение на поколение.

Съдията Джери Уилсън от Вашингтон се събужда една нощ в 2:10 ч., тъй като старинният му часовник е спрял познатото си тиктакане. На следващото утро Уилсън узнава, че приятелят му, който му е подарил този часовник, е умрял внезапно в съня си точно по това време.

А часовниците в двореца „Хемптън Корт” спират, когато умират техните собственици. За първи път това се случва през 1619 година, когато умира кралица Ана – съпругата на Яков I.

Понякога, напротив, спрелите часовници изведнъж възобновяват хода си

В дома на фермер от щата Мисури старинният часовник не работи от години. Но на 29 ноември 1944 година часовникът изведнъж затиктаква и в същото време кучето на сина му Бен, който по това време воюва в Германия, започва неистово да вие. Само след няколко дни семейството получа известие, че в същия ден Бен е убит.

Понякога се случва така, че независимо колко ги сверяват, часовниците в дадено жилище се разминават в показването на времето

Все още никой не е доказал дали часовниковият механизъм „попива някакви импулси и излъчвания. Вероятно специалистът по триковете с часовници – екстрасенсът Ури Гелер, би могъл да отговори. Но тайната си остава неразкрита и разделя учените на два лагера. Eдни са уверени, че експериментите на Гелер са обикновено мошеничество, а други се опират на неоспоримия факт, че той не само разкъсва с поглед метални пръстени, огъва лъжици и премества предмети в пространството, но и с усилие на волята стартира отдавна спрели часовници. Най-известният трик на Ури Гелер е спирането на лондонския часовник Биг Бен, който за последните 130 години никога не е спирал да работи. Една сутрин в 9.00 часа Гелер пристига в предградие на Лондон, взема картичка с изображение на знаменитата кула, взира се втренчено в нея и си представя как стрелките замират. „Спри!”, гласно заповядва екстрасенсът. След половин час отново повтаря опита. На следващия ден във вестниците се поярява сензационна бележка: „В 11.07 знаменитият Биг Бен спря!”

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар