Кухнята според фън-шуй – най-добрите съвети

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Според фън-шуй кухнята олицетворява нашето хранене и постиженията ни. В края на краищата, добрата храна винаги е свързвана с богатство и здраве


Затова, създавайки и украсявайки кухнята си в съответствие с принципите на фън-шуй, ще способствате за своето благополучие и здраве.

Месторазподожение

Най-често то не зависи от нас. Но ако строите нова къща или вила, добре е тя да не се намира на входа, а във вътрешността на дома. Но все пак няма непоправими неща и лошото влияние на разположението може да се неутрализира. За това ще спомогне завеса или щора от мъниста на кухненската врата.

Цветово оформление

В кухнята не трябва да има крещящи и възбуждащи цветове от типа на червено, розово, бордо, оранжево. Това са цветовете на пламъка и те могат да провокират спорове и конфликти. Подходящи са светлите и спокойни цветове – бял, светлозелен, син, бледожълт. От елементите- Земя, Вода, Огън, Дърво и Метал – в кухнята се обединяват Огънят и Водата. Затова най-подходящият цвят за това помещение е белият – цвят на равновесието на тези елементи. А и модата на кухненските съдове и прибори, както и на части от декора, от неръждавейка способства за това.

Неръждавейката, както и среброто, могат да бъдат отнесени към светлите и студени тонове.

Кухнята отвътре

Когато сте до печката, трябва да можете да виждате вратата на кухнята и в никакъв случай да не стоите с гръб към нея. Ако това е невъзможно, просто окачете над работния плот огледало или отразяваща повърхност.

Майсторите на фън-шуй съветват в кухнята да цари правилото на „трите ъгъла”: хладилникът, печката и мивката трябва да образуват ъглите на този триъгълник

И разстоянието от единия до другия да е равно на 1,5 – 2 метра – това дава максимален комфорт на движението. При такова разположение елементите на Огъня (готварската и микровълновата печка) са отделени от елементите на Водата (хладилника, мивката, сушилката за съдове). Най-добре е да ги разделите със стихията на Дървото – мебели или други елементи от дървесина. Ще свърши работа дори растение или изображение на дърво.

Както и всички помещения в дома, в кухнята трябва да царят чистота и ред. В нея не трябва да се карате. Избавяйте се своевременно от спукани и нащърбени съдове.

Печката не трябва да стои до прозореца, тъй като според фън-шуй горещината от нея олицетворява богатството, което трябва да остане в дома, а не да се изпари навън.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар