Падналите ангели са извънземни?

промоции

Ангелите са обичайни персонажи в свещените писания


Те продължават да играят активна роля в народното въображение. Мнозина смятат, че тези същества са или символични, или свръхестествени проявления на духовната сила. За трети ангелите са извънземни пратеници. „Книга на Енох“ дава интригуващ поглед върху тази спорна ситуация.

Повечето хора свързват ангелите с християнската вяра. Но се оказва, че тези ефирни същества присъстват в различни древни културни традиции.

Много от най-ранните цивилизации в Близкия изток, в това число на древните шумери, вавилонци и египтяни, имат разкази за ангелите. Обикновено те се проявяват като същества с крила, които влизат в ролята на „агенти” на висшите сили. Боговете ги използват като посланици и наблюдатели, които посещават земното измерение по тяхно указание.

„Книга на Енох“ описва множество ангели, посещаващи Земята, които възнамеряват да научат земляните на различни умения и науки. Към тях се отнасят метеорологията, астрономията и металните изделия.

За това свидетелстват находки, според които някои древни цивилизации са достигнали невероятен за времето си прогрес. Изтънчеността и необикновеността на тези находки е поразителна.

Може ли „Книга на Енох“ да бъде потвърждение на тази спорна теория?

„Книга на Енох“ описва също и „падналите ангели“, дошли на планината Хермон с намерението да живеят на Земята и да поемат властта над планетата. Тези ангели се интегрират в човешкото Общество и дори се кръстосват с хората с намерение да създадат нова раса – хибрид между ангел и човек. Именно това предизвиква Божия гняв.

Хората неволно се оказват в центъра на борбата за власт между боговете създатели и техните бивши слуги, които се опитват да тръгнат по собствен път на планетата Земя. И Старият, и Новият завет често отпращат към битката, която трябва да се проведе между противоборстващите сили на доброто и злото. Може би тази борба всъщност е противостояние между два отделни вида могъщи извънземни същества?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар