Може ли обикновения предмет да стане талисман?

Защо обикновени предмети понякога стават талисмани?


Отговор на този въпрос засега няма. Но хората са твърдо уверени, че амулетите и талисманите

вършат истински чудеса. В някои случаи обаче, за да се активизира тяхната „сила”, е нужна… магия. Само истински майстори могат „да събудят” предмета.

Привържениците на аюрведа смятат, че около нас съществуват пет стихии: земя, вода, въздух, ефир и огън. Те присъстват навсякъде, но човекът трябва правилно да избере своята стихия, в противен случай тя може да стане негов враг.

Според адептите на аюрведа талисманите, избрани на този принцип, работят като часовник и в нужния момент предпазват своите собственици от опасността. Но ако предметът не ви се хареса от пръв поглед, по-добре е да се избавите от него или да го скриете. Познавачи смятат, че по-скоро човек интуитивно улавя скритата в него негативна енергия.

Но освен енергетиката всеки предмет има и своя история. И понякога тя може да стане и история на заболяването на неговия собственик.

Езотерици твърдят, че мебелите – и в частност неправилно избраното легло, може направо да ви вкара в гроба. Според медиумите благополучието на дома зависи не само от богатството, но и от съхраняваните в него вещи, понякога незначителни и дори на пръв поглед ненужни.

Способността на неодушевените предмети да се намесват в живота на човека, да проявяват емоции и да вземат самостоятелни решения, познават отлично хората, които прекарват голяма част от живота си в тяхната безмълвна компания – антикварите. Те отлично знаят, че в едно помещение не бива да се поставят заедно две старинни огледала; че преди продажбата на някоя антикварна вещ трябва предварително да се посъветват с нея. Иначе могат да се случат странни и невероятни неща. Например в момента на продажбата предметът може неочаквано да изчезне и да се появи едва след като клиентът си е тръгнал.

Много е вероятно твърдението, че вещите са „живи”, Да е плод на фантазията на хора, страдащи от самота. Но никой не може да каже къде е границата между измислицата и реалността. Защото с всекиго от нас са се случвали странни събития, свързани с предмети, и е факт, че всеки има в гардероба си дреха, носеща му късмет. Навярно затова все пак си струва да сме в приятелски отношения с вещите, да ги обичаме и ценим, защото никой не знае какво са си „наумили”…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар